Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sestrovražedná sexy bitva českých jetsurfařek: Šly si po krku v Anglii!

Autor: ps

Šly si po krku! Po Brně se Světový pohár v Jet Surfingu rozjel do Anglie, kde se o první flek rvaly Češky. Vedoucí ženu v boji o titul mistryně světa Martinu Bravencovou nakonec porazila Aneta Šacherová, která ji v čele žebříčku po druhém závodě vystřídala.

Na anglickém jezeře Woboston dominovali Češi. „Lukáš Záhorský jezdil skvěle a svěťák vyhrál. Ve finále měl nepříjemnou srážku s Kubou Kornfeilem, ale oba se nakonec do závodu vrátili. Mě štve, že mě porazila Aneta, ale v Číně jí to vrátím!“ slibuje sexy brunetka, která létá po hladině se soupeřkami na moto surfu až 60km/h.

Vzhledem k tomu, že tento sport byl vymyšlen v Česku, stále si naši jezdci udržují ve světě TOP postavení. „Pořád jsme průkopníci, ale konkurence se zvedá. Lukáš porazil přes 50 borců! Byly to krásné závody. Perfektní zázemí, rychlá trať a zajímavá voda. Byly tam dlouhé rychlostní pasáže. Jezdilo se na hraně fyzických možností. Myslím, že diváky to dle reakcí hodně bavilo,“ popisuje Bravencová průběh dramatických honiček po vodě.

K trofeji pro světového šampiona mají muži i ženy ještě daleko. „Za měsíc nás čeká čínská Šanghaj, pak jedeme do korejského Busanu a končíme v USA v Naples. Jetsurfing postupuje krůčky dopředu. Je to vidět na organizaci i diváckém zájmu. Lidé zkoušejí víc a víc jezdit, uděláme nějaké exhibice, aby to stálo za to,“ těší se na blízkou budoucnost nejlepší žena planety z loňského roku.

Tenhle sport je dokonalý a sexy!
Tenhle sport je dokonalý a sexy!