Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Útoky na brazilskou reportérku během MS: Sexuální obtěžování řešila rázně!

Autor: sjs

Alkohol, chtíč a uvolněná zábava. Fanoušci si plnými doušky užívají mistrovství světa ve fotbale. Jejich až přílišné rozjařenosti musí čelit mnoho žen u stadionů. Přesvědčila se o tom i brazilská televizní reportérka Julia Guimaraesová, která čelila obtěžování přímo během natáčení v Rusku.

Byla vzteky nepříčetná. Televizní reportérka Julia Guimaraesová se rozzuřila, když se jí během živého zpravodajského vstupu snažil políbit dotěrný fanoušek. Novinářka pohotově ucukla a slovně mu vyčinila.

„Nedělej to! Tohle nikdy nedělej ženě, protože se to prostě nedělá! Není to zdvořilé a není to správné,“ křičela na muže Guimaraesová, který se jí začal nesměle omlouvat.

Reportérka stanic TV Globo a SportTV na Twitteru uvedla, že se jí něco podobného doma v Brazílii ještě nestalo, ale na turnaji v Rusku už to bylo podruhé. „Bylo to hrozné a cítila jsem se bezmocná a zranitelná,“ zoufala si Televizní žurnalistka TV Globo a SportTV na Twitteru uvedla, že to v Brazílii nikdy nezažila, ale že se jí během turnaje stalo už podruhé.

„Je to smutné. Nechápu, proč mají někteří lidé pocit, že mají právo něco podobného udělat?“ čílila se novinářka. Paradoxně letos v březnu v Brazílii proběhl seminář, na kterém sportovní žurnalisté řešili problémy se sexuálním obtěžováním při výkonu své práce.

Julia ucukla a nechtěný polibek nedostala
Julia ucukla a nechtěný polibek nedostala