Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hvězdy finále? Chorvatská prezidentka v dešti, McGregor chválil Putina

Autor: sjs

Fotbalový zápas roku si nemohli nechat ujít. Slavné osobnosti v Moskvě sledovaly finále mistrovství světa ve fotbale. Na tribunách nechyběla hvězdná jména ze světa sportu jako sprinter Usain Bolt nebo zápasník Conor McGregor. Nejvíce ale utkání prožíval prezident Francie Emmanuel Macron a jeho protějšek chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovićová.

Každý, kdo něco znamená, tam chtěl být. Na stadionu v Lužnikách bylo přes 80 tisíc fanoušků, kteří sledovali vítězství Francie nad Chorvatskem 4:2. Ve VIP lóžích se to jen hemžilo známými tvářemi. Fotografové a kameramani často zabírali sektor s významnými politiky.

Ruský prezident Vladimir Putin hostil na „svém“ šampionátu prezidenta Francie Emmanuela Macrona s jeho ženou Brigitte a hlavu státu Chorvatska prezidentku Kolindu Grabarovou Kitarovićovou s manželem Jakovem. Právě vládci Francie a Chorvatska emotivně prožívali celé utkání. Nebyla však na nich znát žádná rivalita. Naopak docházelo na dojemná objetí.

Putin se obklopil i dalšími významnými celebritami. Na finále pozval například nejslavnějšího irského zápasníka MMA Conora McGregora a dokonce si spolu udělali fotku. „Je to největší světový vůdce všech dob,“ podbízel se rváč ruskému vládci. 

Samotný Putin si ale uřízl i pořádnou ostudu. Když došlo na předávání medailí, měl jako jediný ze státníků nad sebou deštník. Nechal tak v lijáku moknout chorvatskou prezidentku i Macrona. 

Na tribunách byli dále k vidění například nejrychlejší muž planety sprinter Usain Bolt , ruský hokejista Alexander Ovečkin a na ceremoniálu přeed zápasem vystoupil americký zpěvák a herec Will Smith.

Snímkem ze stadionu se pochlubil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík . Zápas sledoval se svým čínským obchodním partnerem.

Putin pod deštníkem a ostatní státníci moknou
Putin pod deštníkem a ostatní státníci moknou