Jaroslav Kalina
15. července 2018 • 18:57

U Chorvatů při finále! Reportérka na ramenou, pak zklamání i hrdost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU | Nevyhráli, přesto jsou naši hrdinové. Zaplněné centrum Záhřebu věřilo, že se dočká historického triumfu fotbalistů Chorvatska ve finále MS. Po prohře 2:4 s Francií nedošlo na totální euforii. Přesto podle počtu obyvatel druhá nejmenší země, která to v historii dotáhla tak daleko, nesmutnila. Metropole aplaudovala svým hrdinům, kteří i druhým místem dosáhli památného úspěchu. Kamera iSport TV byla u toho, dění v chorvatské metropoli sledovala celý den!



Špatné počasí nemělo šanci, davy Chorvatů již od ranních hodin obklopovaly ulice v centru hlavního města a čekaly, až úderem 17. hodiny začal velkolepý souboj proti Francouzům o zlato na mistrovství světa.

Fanoušky by nikdo nepřehlédl, již z dálky je ozařovaly tradiční chorvatské motivy a hlasitý zpěv národních písní. Na náměstí bána Jeláčiče s velkoplošnou obrazovkou se sešlo početné množství lidí v červenobílém kostkovaném motivu, kteří zaplavili i přilehlé ulice. Tady se prostě nedalo projít.

Reportérku iSport TV jedna ze skupinek zvedla na hlavu, další fanoušci ji políbili, další se pustili do zpěvu.

Nikdo z Chorvatů si nepřipouštěl, že by parta okolo kapitána Luky Modriče mohla selhat. „Kdo vyhraje? Samozřejmě, že Chorvatsko,“ jednohlasně se shodovali nadšenci v reprezentačních dresech. „Tady v Záhřebu i v celé zemi jsme nyní jedna velká rodina. Toužíme po zlatu a získáme ho. Vidím to minimálně na výhru 2:1,“ smál se jeden z dotazovaných fanoušků nad těsným výsledkem, kterým si Chorvatsko ve vyřazovacích bojích proklestilo cestu až do finále. Tahle předpověď se nevyplnila.

V průběhu prvního poločasu se střídaly okamžiky zklamaného povzdechnutí po dvou francouzských gólech s euforií po trefě Ivana Perišice i zlostné reakce po sporných verdiktech rozhodčího. Ve druhém poločase s vzrůstajícím francouzským náskokem přibývalo svěšených hlav s obličeji v dlaních. V posledních minutách už ale zněl jen uznalý dlouhý potlesk, vzduch také pohltil kouř z dýmovnic a troubení aut.

Přímo ze Záhřebu: Takhle slavili Chorvaté vyrovnání na 1:1
Video se připravuje ...

Fotbalovou mánii si Chorvaté užili. Do záhřebské metropole se sjeli krajané doslova z celého světa. „Takovou událost si musíme užít společně. Jsme plní energie. Věřím, že kluky doženeme k vítězství,“ řekl chorvatský fanoušek žijící v Německu.  „Přijeli jsme ze Slovinska. Utratili jsme 600 eur, abychom v Záhřebu společně oslavili vítězství,“ prozradila skupinka fanoušků.

Už jen účast ve finále zůstává pro Chorvatsko cennějším úspěchem než zisk bronzových medailí z mistrovství světa 1998. Hrdost na tento výsledek nakonec ve zklamaných chorvatských myslích převážila.

Euforie i zklamání! Jak prožíval Záhřeb finále MS? Podívejte se na exkluzivní záběry
Video se připravuje ...

EXKLUZIVNÍ ANKETA šílících Chorvatů: Vyhrajeme! Shodují se
Video se připravuje ...

EXKLUZIVNĚ ze Záhřebu: Chorvaté šílí před finále, hlavní město pohltily národní barvy
Video se připravuje ...

Zaplněné náměstí v Záhřebu povzbuzovalo Chorvatsko ve finále MS
Zaplněné náměstí v Záhřebu povzbuzovalo Chorvatsko ve finále MS

Góly

Domácí: 18. Mandžukić (vl.), 38. Griezmann, 59. P. Pogba, 65. Mbappé

Hosté: 28. Perišić, 69. Mandžukić

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – P. Pogba, Kanté (55. N'Zonzi) – Mbappé, Griezmann, Matuidi (73. Tolisso) – Giroud (81. Fékir).

Hosté: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić (81. Pjaca) – Rakitić, Brozović – Rebić (71. Kramarić), Modrić (C), Perišić – Mandžukić.

Náhradníci

Domácí: Aréola, Mandanda, Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, N'Zonzi, Tolisso, Dembèlé, Fékir, Lemar, Thauvin

Hosté: Kalinić, Livaković, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Pivarić, Badelj, Bradarić, Kovačić, Kramarić, Pjaca

Karty

Domácí: Kanté, Lucas Hernández

Hosté: Vrsaljko

Rozhodčí

Néstor Pitana – Hernán Maidana, Juan Pablo Belatti (všichni Argentina)

Stadion

Lužniki (Moskva)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud