Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Takhle se tmelí parta?! Fotbalový trenér vzal hráče na hřbitov i do kostela

Autor: sjs

Takové soustředění asi ještě nezažili. Fotbalisté německého Norimberku, za který hraje i Čech Ondřej Petrák tmelili partu nejen na hřišti či ve společenských místnostech luxusního hotelu. Trenér Michael Köllner vzal své svěřence i na hřbitov a společně pak rozjímali uvnitř kostela.

Pomodlili se, aby jako nováček Bundesligy nespadli zase do druhé ligy? Třicítka fotbalistů a členů realizačního týmu Norimberka usedla do lavic v kostele, kde tiše seděli a přemýšleli. Ještě před tím navštívili přilehlý hřbitov, kde si prohlíželi hroby.

Trenér Köllner vsadil na týmovém soustředění v Tyrolsku na zvláštní metody. „Víra slouží jako zdroj energie. V mém týmu má důležitou roli. Takže si myslím, že je účinná dokonce i návštěva kostela či hřbitovu,“ řekl německému deníku Bild kouč Köllner, který má s návštěvou církevních míst dobré zkušenosti.

Před rokem navštívil s fotbalisty Norimeberku klášter a promluvil s tamním pastorem o víře a naději. Klub pak po úspěšné sezoně postoupil do Bundesligy. Člověk je to, v co věří…

fotbalisté Norimberku na návštěvě kostela
fotbalisté Norimberku na návštěvě kostela