22. července 2018 • 09:50

Zlatan v dešti "utopil" Dočkala a perlil: Mohl jsem být prezident USA

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pověsti o něm nelhaly, zjišťuje americká MLS. Zlatan Ibrahimovic je král, umí to s míčem a má pořádnou vyřídilku. Od březnového příchodu do Los Angeles nasázel bývalý útočník Juventusu, Barcelony, AC Milán nebo Paris Saint Germain 12 gólů v 15 zápasech, zatím poslední v nočním utkání proti Philadelphii Bořka Dočkala (3:1). A v rozhovorech s médii bylo po utkání zase veselo.



Dočkal v hustém dešti přihrál na vedoucí gól Philadelphie, ve druhém poločase ale zařídila švédská hvězda velký obrat. Fantastickou přihrávkou mezi obránce nejprve vyzvala ke skórování Olu Kamaru a v 63. minutě střelou k tyči dala vítěznou branku.

V závěru ještě zpečetil výhru kalifornského týmu Michael Ciani.

"Jen dělám svou práci. Kdybych jsem ale přišel před deseti lety, byl bych teď prezidentem," glosoval Ibrahimovic s úsměvem dotaz novináře, jak změnil americké vnímání fotbalu.

"Bylo to těžké utkání, hrozně pršelo a foukal silný vítr. Měl jsem mokrý a těžký dres. Mrzí mě to ale hlavně za moje fanoušky, kteří se přišli podívat. I tak jsem ale skóroval, doufám, že si to užili, a teď se těším na další zápas, který hrajeme doma. Takže si užijeme trochu sluníčka. Budou se na mě moci zase koukat v televizi," dodal 36letý rodák z Malmö.

Jeho tým v MLS válí, drží neporazitelnost už sedm utkání a v tabulce Západní konference je čtvrtý. Philadelphia je ve Východní konferenci sedmá, na postup do play off ztrácí čtyři body.

Dočkal za Philadelphii zaznamenal sedmou asistenci v sezoně a je klubovým lídrem, stejně jako v počtu gólů, který nastřílel pět. Tentokrát se po jeho přihrávce trefil v 29. minutě C.J. Sapong, který v kleče usměrnil míč tak, že gólman nestihl zareagovat.

Na Zlatana a jeho partu to ale bylo málo.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Philadelphie s LA Galaxy


Zlatan Ibrahimovic vstřelil při svém prvním zápase za LA Galaxy dva góly a pomohl k obratu z 0:3 na 4:3.
Zlatan Ibrahimovic vstřelil při svém prvním zápase za LA Galaxy dva góly a pomohl k obratu z 0:3 na 4:3.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud