Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nepoučitelný Jágr hrál přátelák a zase ve »skořápce«! Minule to tvrdě odnesl

Autor: hoz

Nedá si pokoj a hazarduje se svým zdravím i nadále! Hokejista Jaromír Jágr (46) naskočil v dresu Kladna po půl roce do ostrého zápasu a zase měl na hlavě zakázanou »skořápku«!

To neděláš dobře, Jaromíre, že zase nosíš tuhle helmu. Dala by se na adresu slavné osmašedesátky parafrázovat hláška filmové postavy Karla Pávka (v podání Mariána Labudy) z komedie Vesničko má středisková.

Navíc se tohle téma řešilo už v únoru po incidentu na kladenském zimáku, kdy Jágra sejmul havířovský bek Marek Sikora. Česká legenda tehdy odpadla s otřesem mozku, krvavým šrámem v obličeji a pochroumaným kolenem.

I když se »Džegr« dušoval, že pravěká helma za konečné následky nemůže, zároveň tvrdil, že už ji na hlavu nevezme. „Hrát v ní byla kravina,“ řekl doslova. Jenže… Na přípravný mač v Ústí nad Labem (4:6) ji měl zase naraženou!

Jaromír Jágr se snažil obehrát ústeckého útočníka Davida Mertu. Soupeř však kladenské legendě puk z hokejky parádně uloupil, za což si vysloužil velký potlesk
Jaromír Jágr se snažil obehrát ústeckého útočníka Davida Mertu. Soupeř však kladenské legendě puk z hokejky parádně uloupil, za což si vysloužil velký potlesk

Jako by nebylo těch zdravotních patálií za poslední dobu až dost. Koleno ho vyřadilo na půl roku z provozu, do přípravy se mohl pustit až před měsícem.

„Koleno bolelo, otékalo. Nemohl jsem nic dělat,“ řekl nedávno v rozhovoru pro deník Sport. S návratem na led ale nechtěl dlouho otálet. „Navíc mám 115 kilo. To taky není legrace tahat,“ dodal.

Jenže to by nesměl být Jágr jako uličník. Teď zase zbytečně hazarduje s helmou, kterou nosil kromě něj naposledy slavný Wayne Gretzky . Ale v polovině osmdesátých let.

Teď je tahle zbytečná helma ve všech soutěžích včetně NHL zakázaná. „Aby ne. V ní se hrálo za krále klacka,“ rýpl si do skořápky i do kamaráda »Džegra« bývalý forvard Petr Nedvěd.

Otázkou je, jak dlouho ji bude legendární »Rytíř« nosit teď...

Jágr opět na ledě! Jak si legenda vedla při přípravě na ledě v Ústí?
Video se připravuje ...

Jágr: Proč stále hraju? Mám zodpovědnost k lidem a dětem v klubu
Video se připravuje ...