Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Manévry kolem Schumacherova stěhování! Ukáže se poprvé po pěti letech?

Autor: pv

Za největšího utajení má změnit místo pobytu. Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher, který se vážně zranil při nehodě na lyžích v prosinci 2013, už nebude rehabilitovat doma ve Švýcarsku. Přesune se o 1200 kilometrů dál na ostrov ve Středozemním moři. Jeho manželka Corinna ve Španělsku nedávno koupila vilu v přepočtu za 783 milionů korun.

Bude to velký den nejen pro ostrov Mallorca, ale možná i pro celý svět. Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher se má během nejbližší doby přesunout z vily u Ženevského jezera, kde má rodina sídlo, ke Středozemnímu moři.

Manželka slavného jezdce Corinna koupila od prezidenta Realu Madrid Florentina Péreze přepychové sídlo, které má na pozemku o rozloze 161 tisíc metrů čtverečních přistávací plochu pro vrtulníky, dva velké bazény, dům pro hosty a skvělý výhled na Středozemní moře. Okamžitě se začalo spekulovat, že se sem přestěhuje i s Michaelem Schumacherem.

A jak to tak vypadá, je to pravda. Alespoň to potvrdila starostka obce Andratx, kde se vila nachází. „Mohu oficiálně potvrdit, že se Michael Schumacher chystá v blízké době do naší obce a vše se chystá na jeho přivítání,“ uvedla starostka Katia Rouarchová pro švýcarský časopis L'Illustre.

Nikdo zatím netuší, kdy přesně Schumacher přiletí, a jak dlouho se na Mallorce zdrží. Tajemstvím je obestřen jeho život v posledních skoro pěti letech. Rodina se s Michaelem uzavřela v luxusním sídle ve Švýcarsku u Ženevského jezera, kde nechala Corinna pro manžela vybudovat malou rehabilitační kliniku.

Od roku 2014 se tam o německého závodníka staral patnáctičlenný lékařský tým. Náklady na tuto domácí péči vyšly podle expertů na 3,3 milionu korun týdně. Po celou tuto dobu se neví, jak na tom je Michael Schumacher po zdravotní stránce.

Rodina vše úzkostlivě tají. Slavný sportovec, který během kariéry vydělal přes 18 miliard korun, se neukázal na veřejnosti od 29. prosince 2013, kdy měl ve Francouzských alpách vážnou nehodu na lyžích. Pokud je pravda, že obec Andratx chystá oficiální přivítání pro Schumachera, tak je pravděpodobné, že Michael konečně vyjde ze stínu a ukáže se světu.

Ocenění. Před šesti lety Michael Schumacher obdržel v Praze Zlatý volant.
Ocenění. Před šesti lety Michael Schumacher obdržel v Praze Zlatý volant.