Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tenistka se při US Open svlékla na kurtu! Napomenutí od sudího se jí nelíbilo

Autor: ps

Odhalená podprsenka přímo na kurtu tenisového grandslamu US Open? Stalo se! Francouzska Alizé Cornet (28) těsně před startem 3. setu zjistila, že má naruby tričko, tak ho sundala, otočila a chtěla začít. Jenže rozhodčí jí »napálil« napomenutí za porušení kodexu, čili nesportovní chování. To hráčku pořádně dopálilo.

Cornet se okamžitě ozvala a pustila se se sudím do řeči. Odvolávala se na to, že nic neprovedla, ale u arbitra nepochodila. Logicky ji napadlo, že mužští kolegové se na hřišti převlékají i několikrát za zápas, během přestávek vysedávají do půl těla a to žádný přestupek není.

Alizé také našla zastání. Na nevídanou situaci okamžitě zareagovala matka bývalé světové jedničky Andy Murrayho , ke které se přidalo pár dalších tenistek. „Po desetiminutové pauze vrátila na kurt, měla obrácené tričko, tak si ho zády ke kurtu otočila. Následovalo napomenutí za porušení kodexu a nesportovní chování,“ napsala a ohradila se, že pro mužskou část se jedná o samozřejmost.

Událost naštvanou Francouzku očividně poznamenala, protože v rozhodující sadě vyhořela. Švédce Johanně Larsson podlehla 2:6 a s posledním grandslamem sezony v New Yorku se rozloučila. Navíc s hodně hořkou příchutí. Aspoň, že fanoušci si přišli na své…

Cornet si všimla, že má naruby tričko...
Cornet si všimla, že má naruby tričko...