Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejvlivnější Češky? Mezi bohatou smetánkou jsou i tři krásné sportovkyně!

Autor: sjs

Dostalo se jim velké pocty. Tři úspěšné a bohaté sportovkyně se dostaly do žebříčku 111 nejvlivnějších Češek podle časopisu Forbes. Jak si stojí ve velké konkurenci sněhová královna Ester Ledecká a tenistky Petra Kvitová či Karolína Plíšková?

Nejlépe se ze tří sportovkyň umístila tenistka Petra Kvitová na 69. místě. „Po loňském dramatickém zranění ruky se vrací na sportovní špičku. Kvitová se v říjnu vrátila do první pětky žebříčku WTA, na prize money si během kariéry přišla už téměř na 28 milionů dolarů,“ odůvodnil svou volbu Forbes.

Karolína se po náročné sezoně ukázala v plavkách.
Karolína se po náročné sezoně ukázala v plavkách.

O 18 příček dál byla Kvitové kolegyně, bývalá světová jednička Karolína Plíšková. „Světová osmička v žebříčku WTA Karolína Plíšková si během kariéry vydělala už více než 13 milionů dolarů, letošní úspěšný rok završila i v soukromém životě – v létě se vdala,“ uvedla redakce Forbesu.

A až jako 102. skončila podle novinářů ze zmiňovaného magazínu dvojnásobná olympijská vítězka snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká. „V zimě vyhrála olympiádu na lyžích i na snowboardu a její unikátní příběh obletěl svět. S příjmy 10 milionů korun nepatří k nejlépe vydělávajícím sportovcům, je z nich však jediná, která má globální smlouvy se sponzory jako Coca-Cola a Visa.“