Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rodina ukázala video se Schumacherem! Podívejte se, jak má slzy na krajíčku

Autor: sjs

Poslední video s Michaelem Schumacherem nechala poprvé zveřejnit jeho rodina. Bývalý šampion formule 1 promluvil před kamerou přesně 2 měsíce před osudovou nehodou na lyžích z prosince 2013. Vzpomínal v něm na svou kariéru a pochyboval o sobě.

Kdyby tušil, co se mu přihodí za dva měsíce… Schumacher usedl před kameru 30. října 2013 a odpovídal na otázky, které zajímají jeho fanoušky. Přestože byl pro mnohé lidi neomylný a bezchybný závodník, Němec o sobě pochyboval.

„Rekordy jsou jedna věc, myslím si, že je velmi důležité, abychom nebyli přesvědčeni, že jsme skvělí, ale byli skeptičtí a hledali způsob, jak se zlepšit. Vždycky jsem cítil, že nejsem dost dobrý a musím na sobě pracovat,“ řekl s vážnou tváří sedminásobný mistr světa formule 1 v rozhovoru, který byl až nyní po pěti letech zveřejněn na oficiálních webových stránkách Schumachera.

Pilot dále vzpomněl na rok 2000, kdy poprvé vyhrál v barvách stáje Ferrari titul mistra světa. „Bylo to mé největší vítězství,“ dojatě vyprávěl se slzami na krajíčku a vzpomněl i na svého největšího soupeře. „Nejvíce respektovaným chlápkem ve všech těch sezonách byl rozhodně Mika Häkkinen. Šlo o velké bitvy, ale měli jsme dobrý vztah v soukromí,“ prozradil nyní už devětačtyřicetiletý bývalý závodník.

Zatím není stále známo, jestli je Schumacher schopný natočit nové video. Jeho rodina nechce po celou dobu od nehody na lyžích prozradit, jaký je jeho stav po operaci mozku a následné rehabilitaci. V roce 2016 musel Schumacherův právník u soudu odtajnit, že jeho klient sám nezvládne chodit. Letos v létě se pak rozšířila informace, že je Němec upoutaný na invalidním vozíku, a když z okna své vily ve Švýcarsku sleduje krajinu, tak pláče.

 

Témata:  schumacherformulevideonehodazdravíVIPsport