Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jste hvězdy! Čím obšťastnil fotbalista Suchý děti z dětského domova?

Autor: sjs

Je to pro ně nejkrásnější vánoční dárek. Děti z Dětského domova v Dolních Počernicích dostaly od fotbalových reprezentantů pod stromeček kalendáře, na kterých pózují právě po boku hráčů národního týmu. V Ježíška se proměnil obránce Marek Suchý a chlapcům a dívkám kalendáře osobně rozdal a podepsal.

Staly se z nich hvězdy. Dvanáct děti z Dětského domova v Dolních Počernicích na podzim nafotilo společně s fotbalovými reprezentanty kalendář pro rok 2019. Bylo to pro ně zábavné zpestření a nyní se mohly konečně podívat na finální výsledek.

„Když vedle sebe vidíte takové fotbalisty, máte hned motivaci se někam dostat. Bylo to skvělé,“ řekl mladík Marian Demeter, který pózoval po boku záložníka Jakuba Jankta a najdete ho na straně u měsíce srpna.

Marek Suchý předal dětem kalendáře, na kterých pózují s reprezentanty
Marek Suchý předal dětem kalendáře, na kterých pózují s reprezentanty

Focení si užil i fotbalista Marek Suchý a velkou radost mu udělalo, že mohl dětem kalendáře osobně předat. „Rád jsem sem přijel, je moc fajn udělat dětem před Vánocemi radost. S některými z nich jsem se setkal i při samotném focení, tak bylo příjemné se s nimi zase po čase setkat a povykládat,“ usmíval se obránce švýcarské Basileje.

Setkání se slavnými sportovci děti nadchlo a okamžitě je fotbal pohltil. „Děti projevily už o spolupráci na kalendáři velký zájem, když měly fotbalisty takhle blízko, znamenalo to pro ně velký zážitek. Také se hned začaly více zajímat o fotbal jako takový,“ radoval se ředitel Dětského domova Martin Lněnička.

Kdo ví, možná je v kalendáři zvěčněna se současnými reprezentanty i budoucí posila národního týmu.