Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zápal transplantovaných plic? Lauda leží na JIPce vídeňské nemocnice

Autor: ris

Už se zdálo, že má po transplantaci plic to nejhorší za sebou, jenže… Bezmála půlroku po těžké šestihodinové operaci je Niki Lauda (69) znovu upoután na lůžku. Podle některých médií dokonce bojuje o život se zápalem plic. 

Informaci o Laudových komplikacích přinesl web sport.oe24.at. Podle serveru je možná nejslavnější pilot v historii formuli 1 znovu hospitalizovaný na prvotřídní vídeňské klinice AKH, kam zamířil s problémy s dýcháním přímo z dovolené na Ibize, kterou si užíval s manželkou Birgit a devítiletými dvojčaty Maxem a Miou.

I když původní prognózy zněly optimisticky a trojnásobný mistr světa měl být po pár dnech propuštěn do domácího léčení, nyní je všechno jinak; z nachlazení se totiž stala chřipka, z níž se údajně vyklubal zápal plic. Takovou informaci ale nikdo z vedení nemocnice nepotvrdil. Naopak!

„Pan Lauda je na jednotce intenzivní péče. V jeho stavu nemůže být na normálním oddělení,“ popsal ošetřující lékař Walter Klepetko, kapacita na hrudní chirurgii. „Cítí se podobně, jako ostatní lidé s chřipkou. Nejde o zápal plic, nicméně kvůli prodělané transplantaci musíme být velmi obezřetní. Není to tak jednoduché jako u zdravých lidí,“ dodal s tím, že si neodhadne odhadovat, kdy se pacient ze špitálu dostane.

Niki Lauda, legenda formule 1 teď k úsměvům nemá moc důvodů
Niki Lauda, legenda formule 1 teď k úsměvům nemá moc důvodů

Témata:  nemocniceoperacetransplantaceibizanikiformule1LaudaplíceVIPsport