Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další průšvih v Pardubicích! Svoboda boural opilý a jako trenér brankářů skončil

Autor: ryp

Je to sezona plná kopanců a selhání. Pardubice jsou nejhorší tým extraligy a kolem týmu se vznáší několik hodně ošklivých bubáků. Všechno začalo, když policie v létě chytila Petra Čáslavu, který měl řídit vozidlo pod vlivem kokainu. Tématem byly i alkoholové dýchánky kádru. Poslední kapkou do groteskní mozaiky je dopravní nehoda trenéra brankářů Adama Svobody, boural v sobotu ve Valech. Podle informací iSport.cz měl v krvi 1,8 promile alkoholu. Východočeský klub jej s okamžitou platností odvolal z funkce. 

Bývalý reprezentační gólman, který od léta začal pracovat v Pardubicích, měl o víkendu dopravní nehodu, při které se jeho volvo střetlo s felicií. Svoboda, který seděl za volantem, přejel se svým vozem do protisměru a při řízení byl opilý. „Oba řidiči byli převezeni do nemocnice, jeden s povrchovým poraněním krku, druhý se zhmožděním hrudníku a hlavy,“ uvedl pro Pardubický deník mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

„Vedení klubu s okamžitou platností odvolalo Adama Svobodu z funkce trenéra brankářů A týmu. Adam Svoboda v pondělí 14. ledna 2019 informoval vedení klubu, že byl v sobotu účastníkem dopravní nehody a že svou situaci řeší se svým právním zástupcem. Klub ji ze své pozice považuje za osobní záležitost Adama Svobody a o jeho nástupci v realizačním týmu intenzivně jedná," stojí v prohlášení na webových stránkách HC Dynamo Pardubice.

V úterý má Dynamo v plánu diskuzní kotel s fanoušky. Díky dalšímu průšvihu bude nejspíš hodně dusná atmosféra...

Hokejové Pardubice se totiž topí v problémech. V extraligové tabulce okupují poslední místo, naposledy se v neděli Východočeši vraceli ze Zlína s drtivou porážkou 1:5. Trenér Ladislav Lubina navíc po hádce s rozhodčími musel na tribunu, odkud sledoval závěr rozhodnutého duelu.

Už v listopadu vyšla na povrch informace o tom, že obránce a jeden z akcionářů klubu Petr Čáslava měl mít při řidičské kontrole v krvi stopy po kokainu.

Zlín - Pardubice: Lubina neudržel nervy na uzdě a rozhodčí ho vykázal na tribunu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video