Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miliony jsou na cestě. Za co dostane hokejista Tlustý pořádný balík peněz?

Autor: pv

Kariéru musel hokejový útočník Jiří Tlustý ukončit ještě před třicítkou. Borce, který devět sezon odkroutil v NHL, zradilo zdraví. Problémy se zápěstím ho připravili minimálně o pět let kariéry a hlavně miliony korun. Bývalý český reprezentant ale myslel na zadní kolečka a na konto mu díky tomu přitečou miliony!

V NHL nasázel soupeřům 89 gólů a přihrál na 88 branek. Celkem si Jiří Tlustý vydělal za velkou louží přes 8 milionů dolarů hrubého. Předčasný konec profesionální kariéry pro šikovného útočníka ale znamenal zastavení velkého finančního příjmu.

Na rozdíl od jiných borců myslel na budoucnost a kromě spoření i investoval. Koupil několik nemovitostí nebo si pořídil vinný sklep na jižní Moravě. Navíc obchoduje s výživovými doplňky.

Peníze ale vložil i do akcií, kde se mu zhodnocují další miliony korun. „Lidem, kteří mi podobné věci spravují, sice věřím, ale je dobré to kontrolovat,“ řekl Tlustý pro Hospodářské noviny, kde i prozradil, že by si měl brzy přijít na další miliony.

Když musel ze zdravotních důvodů předčasně ukončit kariéru, tak byl pojištěný a čeká na vyplacení pojistného plnění. „Měla by to být slušná injekce až v milionech korun,“ uvedl Tlustý, který je nyní i hokejovým expertem stanice O2 TV Sport.

Jiří Tlustý má zraněné zápěstí a finský klub se s ním rozloučil.
Jiří Tlustý má zraněné zápěstí a finský klub se s ním rozloučil.

SE SIMONOU: Brankář Komety Vejmelka zahrál na kytaru! Přidal i sázku
Video se připravuje ...

 

Témata:  NHLkariérapenízetlustýVIPsport