Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tohle zvorala! Neférová česká tenistka se místo přiznání vysmála soupeřkám

Autor: ris

Ve čtyřhře vyhrála deset turnajů WTA, táhne jí na šestatřicet a jeden by řekl, že už ve svém věku nemá některé věci zapotřebí. Chyba lávky. Elitní česká deblistka Renata Voráčová (35) si na turnaji v Budapešti ušila z ostudy kabát. Možná dva! Nepochopitelně se nepřiznala k nefér bodu!

Voráčová nastoupila v prvním kole společně s Garciaovou Perezovou proti páru Honová – Rodionovová. Utkání vrcholilo v tzv. match tiebreaku, v němž Češka za stavu 1:0 netrefila volej, míč se od rakety odrazil do její hlavy a od ní se nechytatelně přehoupl na stranu soupeřek. Očividný bod pro australskou dvojici! Jenže…

„Dva nula,“ zaskočil všechny přítomné nepozorný rozhodčí. Mýlit se je lidské, a tak se pohledy upřely na rodačku ze Zlína. Přizná se, nepřizná se? „Řekni, jak to bylo,“ létaly výzvy směrem k Voráčové. Ta ale dělala neviditelnou, otočila se zády a s parťačkou se absurdní scénce u základní čáry navrch nesportovně vysmála.

Česko-španělská dvojice nakonec uspěla 6:3, 4:6, 10:3, bezprostředně po duelu to ale na kurtu - soupeřky si nepodaly ruce - i v zákulisí pořádně vřelo. Není divu, že to nešťastnice Voráčová od fanoušků na sociálních sítích pořádně schytala: Tohle se dělá, Renato?

„Doufám, že dneska půjde do postele s dobrými pocity ze sebe sama a z dnešního férového vítězství,“ napsala po utkání frustrovaná Arina Rodionovová. Nutno dodat, že ani ona nepatří právě mezi nejpopulárnější hráčky okruhu, tentokrát však byla pravda na její straně. „Tahle holka je vynikající hlavičkářka. Jestli si myslíte, že se ke »gólu« přiznala, tak jste vedle. Otočila se a s partnerkou se tomu všemu chechtaly,“ dodala naturalizovaná Australanka na adresu Voráčové.

Renata Voráčová (vlevo) dělala, jakoby se jí nikdo na nic neptal
Renata Voráčová (vlevo) dělala, jakoby se jí nikdo na nic neptal

VIDEO | Soupeřky si po zápase nepodaly ruce