Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozor na rozkrok! Vonnová bojovala se šaty. Také Slovenka brala sportovního Oscara

Autor: pv

Je to pokaždé velkolepá akce. V Monaku se opět udílely ceny Laureus pro nejlepší sportovce uplynulého roku. Největší pozornost na sebe strhla alpská lyžařka Lindsey Vonnová v úchvatných bílých šatech. Málem ale odhalila svůj rozkrok, jak s nimi zápasila při příchodu po červeném koberci. 

Na prestižní ocenění Laureus pro nejlepší sportovkyni minulého roku byla nominována i dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká , která se však v Monaku neobjevila. Cenu v této kategorii nakonec obdržela americká gymnastka Simone Bilesová a mezi muži kraloval už počtvrté srbský tenista Novak Djokovič .

Vonnová v bílých sexy odvážných šatech si odnesla sošku za Sportovního ducha a ocenění se dočkal i její bývalý přítel golfista Tiger Woods , který uspěl v kategorii Návrat roku.

GALERIE | Podívejte se, kdo dorazil na předávání sportovních Oscarů

Vonnová se svým sportovním Oscarem
Vonnová se svým sportovním Oscarem

Za průlom roku byla oceněná aktuální tenisová světová jednička Naomi Ósakaová z Japonska. Týmem roku jsou francouzští fotbaloví mistři světa, nejlepší sportovkyní v akčních sportech je olympijská vítězka v U-rampě na snowboardu Chloe Kimová z USA.

Trofej pro nejlepší handicapovanou sportovkyni putuje na Slovensko díky zrakově postižené lyžařce Henrietě Farkašové. Na akci se to jen hemžilo sportovními celebritami.

Z někdejších pilotů formule 1 dorazil Nico Rosberg, David Coulthard nebo Emerson Fittipaldi. Po červeném koberci se prošla i nestárnoucí krasobruslařka Katarina Wittová a tradičně přišel například i bývalý fotbalista Barcelony Carles Puyol.

Témata:  vonnováoceněníLaureusVIPsport