19. února 2019 • 15:20

Hokejový veterán Hlinka v pořadu Se Simonou: Jágr mě lákal na Kladno

Autor: pv, Simona Kubišová
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už si myslel, že si bude užívat zasloužený hokejový důchod. Dvaačtyřicetiletý útočník Jaroslav Hlinka to ale bez milovaného sportu dlouho nevydržel. Nejdříve naskočil do nižší soutěže a nyní není vyloučeno, že pomůže Spartě v extralize.



Po předchozí sezoně se rozloučil se Spartou i hokejem. Jaroslav Hlinka si myslel, že to byla jeho poslední kapitola kariéry, ale nakonec se příběh rozroste ještě o další pokračování.

„Ve Vrchlabí trénuje bratr Honzy Hlaváče. Volal mi před Vánocemi, jestli to k nim nechci jít zkusit. Nejdřív jsem říkal ne, a pak mi týden na to volal Jarda Bednář , že do toho půjde, a jestli to s ním nechci zkusit. Tak jsem na to kývnul,“ prozradil Hlinka v pořadu Se Simonou, proč se vrátil zpátky na led.

Hokejové hvězdy ve druhé lize. Hlinka a Bednář naskočili za Vrchlabí
Video se připravuje ...

Ve třetí nejvyšší soutěži si za sedm startů připsal pět bodů (1+4) a v zápětí se ozval klub jeho srdce Sparta, jestli se nechce do týmu vrátit. „Zatím jsem domluvený jen na výpomoc. Začnu s klukama trénovat a připravovat se a uvidím, jak se ta situace vyvine,“ řekl dvaačtyřicetiletý hráč, který už nevěřil, že ještě obleče výstroj a vrhne se do soutěžního zápasu.

Přitom nabídek měl loni po sezoně dost, ale všechny odmítal. „Tři nebo čtyři nabídky jsem měl z extraligy. Přišly v době, kdy jsem si nedovedl představit, že se vrátím. Udělal jsem dobře. Necítil jsem se, že bych byl přínosem. S Jardou Jágrem jsem taky mluvil, ale nenaléhal na mě. Ani jemu jsem nekývnul,“ uvedl Hlinka a připravuje se na definitivní konec kariéry. „Myslel jsem si, že mi hokej bude chybět víc. Čas nadešel a tělo je tak unavený, že už mi to tolik nechybělo.“

SE SIMONOU: Pět zemí a návrat. Vacka okouzlil Izrael, vzpomněl si i na Spartu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud