Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kdo je boxer Fury, který přiletí do Prahy? Dopingový hříšník, tlouštík, ale i dobrák!

Autor: sjs

Jeho jméno vyvolává emoce. Boxer Tyson Fury miluje velkohubá prohlášení a dokáže být i hodně drsný. Někdy i dost přes čáru. V minulosti řekl o homosexuálech, že jsou něco jako pedofilové a ženy posílal do kuchyně. Muž s přezdívkou Gipsy king (Cikánský král) má ale i dobré srdce. Letos 31. května poprvé přiletí i do Prahy.

Nemá před nikým a ničím respekt. Syn irských kočovníků Tyson Fury se proslavil, když v listopadu 2015 porazil Vladimira Klička , který nenašel přemožitele dlouhých 11 let. „Porazím tě K.O. Ukážu ti, že jsi jenom kus hov*a,“ urážel Klička před slibovanou odvetou, z níž nakonec sešlo.

Fury bojoval s bipolární poruchou, kvůli šňupání kokainu a užívání anabolických steroidů přišel o profi licenci a navíc přibral 60 kilogramů. „Jsem tlustý jako prase a nemám chuť boxovat. Ale přesto to bude stačit, abych tě porazil,“ hřímal směrem k ukrajinskému borci.

„Ten, kdo posílá ženy do kuchyně a homosexuály srovnává s pedofily, tomu můžu říct jen: Fuck off!“ připomněl Kličko svému soupeři odpudivé výroky, které pustil do světa. Odveta se nekonala a zdálo se, že obtloustlý Fury ukončí kariéru.

Vstupenky na setkání s boxerem Tysonem Furym můžete koupit ZDE

Před dvěma roky ale ohlásil návrat a od té doby ve třech utkáních dvakrát vyhrál a poslední zápas proti šampionovi Deontayovi Wilderovi skončil remizou. Odveta se uskuteční už letos a kontroverzní 206 centimetrů vysoký Tyson chce dokázat, že je nejlepší. Motivace? Prachy! „Nenávidím box, ale snáze než několika ranami se peníze vydělat nedají.“

Během kariéry si Fury vydělal miliony. Vždyť jen za utkání s Kličkem inkasoval 5 milionů dolarů. Na velké utrácení ho ale neužije. Fury létá s nízkonákladovými aerolinkami a chodí v šusťákových soupravách. Přispívá ale i na charitu. Přes 200 milionů korun rozdal mezi chudé a hodlá postavit dům pro bezdomovce.

Tyson Fury se vloni vrátil do ringu. V Manchesteru zdolal Sefera Seferiho
Tyson Fury se vloni vrátil do ringu. V Manchesteru zdolal Sefera Seferiho

Témata:  boxsasazuPrahaFuryVIPsport