Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mistrovské pásy, drogy i velký návrat! Slavný boxer Fury míří do Prahy

Autor: ris

Fanoušci boxu, těšte se! Už na konci května (31.) se Praha otřese v základech. Přivítá chlapa, který před čtyřmi lety ukončil nadvládu neporazitelného Ukrajince Vladimira Klička Tysona Furyho (30). 

Brit, který si přezdívá cikánský král (narodil se irským kočovníkům), bude další hvězdou ve stověžaté matičce, jež už vloni na pozvání agentury VDN Promo, navštívil legendární železný Mike Tyson !

Fury v roce listopadu 2015 v Düsseldorfu zdolal Vladimira Klička . Byl prvním boxerem po jedenácti letech, jemuž se to povedlo. Slavnému Ukrajinci senzačně vyfouknul hned čtyři mistrovské pásy v těžké váze. Získal si renomé po celém světě!

Jeho život však lemují také problémy s drogami či skandální výroky, které ho občas stály dobré jméno. Po triumfu nad Kličkem ukončil kariéru, vzdal se těžce získaných pásů. Vloni se ale rozhodl pro restart kariéry.

„Jeho příběh je opravdu silný,“ upozornil ředitel akce Radim Tauchen. „Tyson bude mluvnější než Mike. Je mladší a má jinou mentalitu. Je na vrcholu sil,“ zve fanoušky na monstrózní akci. Hostem rodáka z Wythenshawe bude MMA zápasník Attila Végh!

Fury stráví v Praze šestadvacet hodin. Manažer Petr Větrovský si pochvaloval hladká jednání s třicetiletou superstar. „Tyson měl nějaká přání, ale nic zvláštního,“ řekl bývalý ředitel 1. FK Příbram, který chtěl v Česku přivítat lgendárního »Rockyho« Sylvestra Stalloneho. Ten už měl ale jiné plány!

Zhruba tříhodinové setkání s Furym se opět odehraje v klubu SaSaZu. Do prodeje šlo 600 lístků za 7490 korun (koupit je můžete ZDE). Kapacitu lze navýšit. „Nikdy jsem v Praze nebyl. Je to parádní místo, už se těším, až se uvidíme,“ vzkázal boxer na dálku.  

Hostem specifického povídání bude rovněž rapper a amatérský boxer Rytmus . K hudbě má ale blízko také právě Fury. „Doufáme, že to v Praze dokáže,“ uzavřel Větrovský.

Hvězda světového boxu Tyson Fury
Hvězda světového boxu Tyson Fury

Témata:  boxnávštěvavětrovskýsasazuPrahaFuryVIPsportRytmus