Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fotbalisté Baníku pro Ostravu! Co ve městě dělají pro čistší vzduch?

Autor: pv

Za skvělé výkony v lize byli odměněni. Fotbalisté Baníku Ostrava nafasovali luxusní vozy, které šetří životní prostředí, protože jezdí na hybridní pohon. „V našem regionu je špatné ovzduší, a tak jsme tomu chtěli nějak pomoct,” řekl brankář Jan Laštůvka.

Fotbalový klub Baník Ostrava se rozhodl přispět ke zlepšení ovzduší ve svém městě a pořídil si hybridní auta, která mají výrazně nižší emise a po městě se pohybují většinu času bez hluku. Vyslyšel tak volání meteorologů po omezení aut se spalovacím motorem v severomoravské metropoli. Hybridní motor totiž dokáže jet až 50 procent času jen na elektřinu, kterou si navíc sám vyrábí.

Gólman Baníku Laštůvka jezdí v hybridním voze
Gólman Baníku Laštůvka jezdí v hybridním voze

„Všichni víme, že v našem regionu je špatné ovzduší, a tak jsme tomu chtěli nějak pomoct. Hodně jsme četli o výhodách hybridních aut, a když jsme je i vyzkoušeli, rozhodli jsme se do týmu pořídit právě hybridy,“ prozradil brankář Jan Laštůvka a apeloval i na ostatní lidi.

„Myslím, že by se každý měl nad tím zamyslet a udělat něco proto, aby se nám tu dýchalo lépe,“ upozornil gólman, který je jedním z hráčů, jež nafasoval hybridní vůz. Celkem jich má klub k dispozici 30.

„Naše klubová auta přispějí ke snižování emisí skleníkových plynů a dalších znečišťujících látek v ovzduší Ostravy. Je to náš malý příspěvek ke kampani za čistou Ostravu,“ tvrdil obchodní a marketingový ředitel Baníku Jindřich Středula.

Vše o Baníku čtěte ZDE>>>

SESTŘIH: Baník - Zlín 1:2. Ostrava znovu zaváhala, Ševci uspěli po šesti zápasech
Video se připravuje ...

Baník - Zlín: Výtržník Baroš! Strkal do Podia, má to za žlutou
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video