Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Voráčkův spoluhráč málem uhořel. Hrozí mu transplantace! Co se stalo?

Autor: ris

Chtěl navodit pohodovou atmosféru, jenže během vteřiny měl ve svém stockholmském kvartýru horko jako v Kostnici! Hokejista Kristian Huselius (40), někdejší hvězda »Plamenů« z Calgary, v sobotu málem uhořel; vyhaslý krb se snažil petrolejem oživit tak nešťastně, že sám blafnul jako tříska!

Jen silou vůle se zvládl uhasit a ještě před kolapsem zavolat záchranku, která ho kvapíkem převezla do špitálu. „Jsem rád, že žiju,“ přiznal Švéd v rozhovoru pro web Aftonbladet! Oheň zdeformoval jeho obličej a hlavně rameno. „Poraněnou mám i oční rohovku, ta by však měla být v pořádku,“ ubezpečil Huselius.

Z nejhoršího je venku. „Teď jen budeme čekat, jak moc budou následky trvalé,“ prozradil bývalý spoluhráč Jakuba Voráčka z Columbusu, jemuž v horní polovině těla hrozí transplantace kůže.

„Chci poděkovat všem, kteří mi pomohli a prostřednictvím SMS podporovali. Neexistuje pro mě nic jiného, než se kompletně zotavit,“ dodal rodák z Österhaninge. Na všechny apeloval, aby u otevřeného ohně manipulovali s hořlavinou opatrně. „I já jsem na to přišel, přestože to byla hodně tvrdá a bolestivá cesta,“ dodal.

Mezi největší zbraně Kristiana Huseliuse patřilo bruslení
Mezi největší zbraně Kristiana Huseliuse patřilo bruslení