12. března 2019 • 12:25

Vzteklý náhradník Vegas si vyšlápl na sudího. Rittich tentokrát přihlížel

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jen pár dní, co se ve vypjatém utkání mezi Vegas a Calgary do sebe chtěli pustit brankáři Marc-Andre Fleury a David Rittich. V neděli se oba kluby potkaly znovu a znovu u toho byl divoký gólman. Tentokrát se čertil náhradník Golden Knights Malcolm Subban  a vyjel si popovídat k sudímu. Za svůj výstup dostal 2 trestné minuty, od Flames zase pět gólů a Vegas si z Kanady odvezlo porážku 3:6.



Byl to moment, který rozhodl celý zápas. Zápas rivalů z Pacifické divize, kteří se přetahují o každý bod. Calgary vedlo 2:0 a 3:1, ale Golden Knights, kteří do té doby šestkrát v řadě vyhráli, dokázali v průběhu druhé třetiny vyrovnat na 3:3.

V čase 39:38 ale přišel gól, na který už Vegas nedokázali odpovědět a mimochodem také jeden z pouhých dvou, ve kterých neměl prsty Michael Frolík. Jeho útočný parťák Mikael Backund tečoval střelu obránce Rasmuse Anderssona a Flames znovu vedli. Nicméně Subban byl proti.

Lídr domácího mužstva strčil vyjetému brankáři tělem do lapačky a zabránil mu tak v zásahu. „Nemyslím si, že tohle měl být gól. Vlastě mi odtáhl ruku z místa na místo, nevím, co jsem vlastně měl dělat jiného," říkala gólmanská dvojka Vegas po utkání.

„Bylo to nepříjemné o to víc, že gól se pak ukázal rovnou jako vítězný," řekl pro NHL.com Subban.

VIDEO: Subban se zlobí a rovnou vyjel za sudím

Na druhou stranu Subban byl dost vyjetý z klece, ale pravda je ta, že stále stál na hranici brankoviště. A když si člověk vezme, co všechno se teď v rámci nedovoleného bránění brankáře občas píská, dá se pochopit, že pětadvacetiletý Kanaďan takhle vystřelil.

Jenže výjezd za rozhodčím a ostrá argumentace jeho klub jen oslabila a Subban se stal třiatřicátým brankářem ročníku, který dostal dvouminutový trest.

Vegas už další gólové manko dotáhnout nedokázali a místo toho odevzdali sadu výher a naopak dovolili soupeři ukončit jejich sérii. Ta byla podstatně nepříjemnější, Flames totiž předtím čtyři zápasy prohráli.

„Ten pocit, když se zbavíte série porážek, je vždycky příjemný. Člověk se uvolní, zase se začne trochu usmívat... Už ráno na rozbruslení nicméně bylo vidět, že se všichni cítí dobře a jsou plní energie," vykládal střelec vítězné branky a popsal tak ranní předtuchu.

Flames rázem o bod přeskočili San Jose a vrátili se do čela divize. Vegas naopak nechali na třetím místě s desetibodovým odstupem.

VIDEO: Sestřih utkání Calgary - Vegas

Góly

Domácí: 02:40. Mangiapane, 07:37. Backlund, 18:58. Tkachuk, 39:38. Backlund, 55:43. Tkachuk, 57:28. Tkachuk

Hosté: 14:40. Pirri, 20:21. R. Smith, 21:20. Mark Stone

Sestavy

Domácí: Rittich (M. Smith) – Giordano (C), Brodie, Hanifin, Hamonic, Fantenberg, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – Tkachuk, Backlund (A), Frolík – S. Bennett, Jankowski, Czarnik – Mangiapane, D. Ryan, Hathaway. Hlavní trenér: Bill Peters.

Hosté: M. Subban (M.-A. Fleury) – Schmidt, Engelland (A), McNabb, Theodore, Merrill, C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Stastny, Mark Stone – Pirri, Eakin, Tuch – Carpenter, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí

Dan O'Halloran, Justin StPierre. Čároví: Brian Mach, Matt MacPherson

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

19086 diváků

Mikael Backlund právě skóroval, Malcolm Subban tomu nechtěl věřit
Mikael Backlund právě skóroval, Malcolm Subban tomu nechtěl věřit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud