Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Případ Kvitová: Dozví se Žondra v úterý rozsudek?! Svědčil pro něj vrah!

Autor: as

Chytá se každého stébla naděje, pomoc hledá všude. Radim Žondra (33) obviněný z přepadení tenistky Petry Kvitové (29) doufá, že v úterý bude omilostněn. K tomu mu měl v roli svědka pomoci i vrah!

Až se Petra probudí v americkém Miami, kde se žene za prestižní pozicí světové jedničky, dost možná už bude znát ortel. Brněnský krajský soud by totiž mohl právě během úterního hlavního líčení rozhodnout v případu tenistčina napadení z prosince 2016 a vynést nad obžalovaným Žondrou trest!

„Nejsou už předvoláni žádní svědci ani znalci, teoreticky by soud mohl ve věci rozhodnout,“ potvrdila mluvčí Eva Angyalossy. Obžalovanému hrozí za vydírání a porušování domovní svobody 12 let!

Přestože zrovna teď »bručí« za jinou lumpárnu, dalšímu pobytu za mřížemi se chce Žondra samozřejmě vyhnout. Proto shání svědky, kde se dá. Podle informací Blesku pro něj při přelíčení svědčil i vrah, jenž si odseděl si trest a změnil si jméno na Roman K.

Vypověděl, že Žondru zná z vězení a pro stavbu v Napajedlech, kde měl obžalovaný podle své obhajoby v době činu pracovat, dělal subdodávky pro jeho zaměstnavatele „Nepamatuju si na situaci, kdy by pan Žondra nebyl na stavbě,“ hájil ho.

Nicméně komunikaci se Žondrou ze dne přepadení si nevybavuje a záznamy ze stavby z téhož dne rovněž nemá...

Co na to vše soudkyně?

Petra Kvitová v doprovodu ochranky opouští budovu Krajského soudu V Brně.
Petra Kvitová v doprovodu ochranky opouští budovu Krajského soudu V Brně.

Podjatost zamítnuta

Zkusili hrát o čas a podali stížnost na podjatost senátu – ten prý neměl umožnit Kvitové vypovídat v oddělené místnosti. Jenže tento pokus Žondrově obhájkyni Janovské nevyšel, vrchní soud v Olomouci jej šmahem zamítl. „Takže výslech Petry Kvitové platí jako důkaz,“ upozornil její mluvčí Karel Tejkal. Vytasí se snad obhajoba ještě s nějakým trikem?

Témata:  kvitováPetra KvitováVIPsport