Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trpišovský veze do Londýna nečekanou posilu! Kdo je jeho žolíkem v rukávu?

Autor: om

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský (43) se na londýnskou odvetu čtvrtfinále Evropské ligy »vyzbrojil« synkem, jenž mu nosí štěstí. Pak že je postup po domácí prohře 0:1 s Chelsea ztracený!

Na anglickou misi vyrazili slávisté v úterý dopoledne z ruzyňského letiště – jako obvykle s dvoudenním předstihem (hraje se ve čtvrtek od 21:00, vysílá ČT Sport). A jelikož školy mají velikonoční prázdniny, vzal kouč i syna Jindru (8). Třeba bude »talismanem«.

Posledně v odvetě Evropské ligy přinesli blízcí Trpišovskému štěstí. „Měl jsem tu po dlouhé době rodinu, syna, a užili si to,“ vyprávěl po senzačním postupu z osmifinále přes Sevillu, kterou Slavia sfoukla čtvrtým gólem ve 119. minutě zápasu. Partnerka Linda a syn Jindřich (8) jsou na fotbale svátečními hosty, při venkovních zápasech zvlášť.

Za dvě hodiny byli v Londýně na Gatwicku. Konečně tak blízko splněnému přání, zápasu na Stamford Bridge, kde na člověka dýchne kus fotbalové historie. „Nic není rozhodnuté. Chce to dát jeden gól a všechno bude možné,“ burcoval útočník Mick van Buren. „Když budeme hrát stejně jako doma první půli, můžeme jim přidělat problémy, vstřelit nějaké góly a postoupit,“ prorokoval Alex Král.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský vzal na slavný duel proti Chelsea do Londýna i svého juniora
Trenér Slavie Jindřich Trpišovský vzal na slavný duel proti Chelsea do Londýna i svého juniora