Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Jágr v Číně: selfie s juniorkou u Velké zdi, zasedl také vedle šéfa Slavie

Autor: pta

Největší hvězda české vládní delegace v Číně? Kromě prezidenta Miloše Zemana také Jaromír Jágr. Legendární hokejista už má za sebou jmenování ambasadorem čínského hokeje, návštěvu Velké zdi, před sebou ještě přijetí u čínského prezidenta.

47letý veterán, který tento měsíc skvělými výkony dovedl Kladno k postupu do extraligy, dodává lesk české delegaci.

V miliardové zemi je hokej ještě v plenkách a právě Jágrova návštěva by měla pomoci v jeho rozvoji. „Kdo kdy hrál hokej, nebo se na něj díval, musí se mnou souhlasit a musí říct, že to je jeden z nejkrásnějších sportů, a já si opravdu myslím, že si zaslouží větší popularitu po celém světě. A já budu dělat maximum pro to, aby se tak stalo,“ řekl v Pekingu.

Kromě jednání, při nichž zasedl vedle šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka , našel Jágr čas také na zábavu. S týmem kladenské juniorky, která si hrála proti čínské reprezentaci, vyrazil obhlédnout Velkou čínskou zeď, kde jeden z členů výpravy pořídil cennou selfie.

Návštěva v Číně může mít dopady pro český hokej. Jeho vedení nabídlo čínské reprezentaci, aby před olympiádou v Pekingu 2022 hrála její reprezentace ve třetí české nejvyšší soutěži.

Selfie u Velké čínské zdi. Jaromír Jágr se fotil s týmem kladenské juniorky.
Selfie u Velké čínské zdi. Jaromír Jágr se fotil s týmem kladenské juniorky.