Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Milionář Čech otevřeně promluvil o penězích. Spálil se někdy s investicemi?

Autor: sjs

Roky patřil k nejlépe vydělávajícím českým sportovcům. Letos fotbalový brankář Petr Čech ukončil kariéru, a dál bude pokračovat jako poradce sportovního úseku v klubu Chelsea. Přesto stále bude vydělávat slušný balík. Bývalý reprezentant totiž čile investuje.

Čech potvrdil, že jen za uplynulý rok vydělal 242 milionů korun hrubého. „Co se týká Anglie, je drtivá většina plat plynoucí opravdu z fotbalu. Marketingové příjmy jsou odhadem dvacet procent,“ upřesnil fotbalista v rozhovoru pro magazín E15 Premium osobnosti. Rozpovídal se ale i o tom, jak se stovkami milionů korun nakládá – investuje.

Takhle to manželům Čechovým slušelo cestou na poslední zápas tenisty Radka Štěpánka
Takhle to manželům Čechovým slušelo cestou na poslední zápas tenisty Radka Štěpánka

„Nedělám to sám, konzultuju to s bankéřem a poradcem, kteří se mi o peníze starají. V mém portfoliu má zastoupení i burza, ale relativně malou část, spíš jen jako doplněk, který to možná může trochu vylepšit,“ nastínil Čech, který je při investování velice opatrný a volí menší riziko.

„Co se týká financí, jsem hodně konzervativní. Lidé to o mně vědí a já je pořád kontroluji. Radši pracuji na dlouhodobých projektech, než abych hodně rychle vydělal s vysokým rizikem. Nemám to rád. Samozřejmě že dlouhodobé investice nevydělávají tolik, ale na druhou stranu risk, že se něco pokazí, je menší,“ uvedl brankář, jemuž se přezdívá pan Dokonalý.

Proto možná ani nechtěl přímo prozradit, jestli se někdy s financemi spálil. „Je jednoduché nechat se strhnout, když člověk vidí snadnou a rychlou možnost výdělku, třeba za tři měsíce, ale risk může být mnohonásobně vyšší. Snažím se i v týmu, který dělá se mnou, snížit riziko chyby na minimum.“

Více inspirativních rozhovorů najdete na webu E15 »