Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojemný den pro mladého Schumachera: Zářil v tátově mistrovské formuli!

Autor: as, sjs

Do formule 1 se ještě nevypracoval, přesto je hlavní hvězdou víkendové Velké ceny Německa. Mick Schumacher (20) se totiž projel v rudém ferrari svého legendárního táty Michaela (50)!

S rudou kráskou Ferrari F2004 vyhrál Michael 13 závodů a získal před 15 lety svůj poslední, sedmý titul mistra světa. „Je to nádherný vůz, skvěle se ovládá,“ pochvaloval si tehdy Schumacher senior, který je už šestým rokem upoutaný na lůžko po těžkém lyžařském úrazu.

Mick Schumacher se nemohl dočkat, až se projede v tátově formuli
Mick Schumacher se nemohl dočkat, až se projede v tátově formuli

Německou celebritu si tak fanoušci připomněli alespoň přes jeho talentovaného synka a slavný vůz. „Bude to pro mě speciální moment, moc se těším. Projet se v tomto autě, které je symbolem zlaté éry formule 1, je něco úžasného,“ těšil se Mick, jehož chvíle přišla před sobotní kvalifikací.

V historickém závoďáku odjel za aplausu tribun tři kola. „Bylo to skvělé. Navíc jsem seděl v sedačce svého otce a pasovala mi,“ pochvaloval si dojatý Mick, který se před dvěma lety projel v monopostu Benetton, s nímž jeho otec získal naopak první titul.

Letos jako juniorský jezdec stáje Ferrari okusil i jízdu v nejnovější formuli. Pro fanoušky slavné italské stáje to byl v sobotu jediný světlý okamžik. Pitol Sebastian Vettel totiž vůli technickým problémům v kvalifikaci bude startovat do nedělního závodu z posledního místa a jeho kolega Charles Leclerc z desáté pozice.

 

Témata:  schumacherformulesynzávodvelká cenaVIPsport