Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vzpomínáte si na ni? Fešanda z Big Brothera je milionářka. Díky surfování!

Autor: sjs

Už to bude 15 let, kdy na televizních obrazovkách v Česku trhala sledovanost reality show Big Brother. Jednou ze soutěžících v uzavřené vile byla i Terezie Olivová. U diváků neuspěla, a brzy se poroučela ze hry. Začala však podnikat a jako majitelka surfařské školy je v balíku.

Chtěla to zkusit. „Přihlásila jsem se ze zvědavosti. Druhým motivem byla touha zažít, o čem v „reality show“ skutečně jde, jak na soutěžící působí, jaký typ lidí přitahuje…,“ tvrdila tehdy Olivová, proč šla exhibovat před kameru a sama tvrdila, že sledovat lidi přes televizi je idiotský druh zábavy.

Okusila chvilkovou televizní slávu, ale úspěchy začala Olivová sklízet jinde, než v showbyznysu. Zlákalo ji ježdění na surfu. Byla tak dobrá, že se dokonce třikrát v řadě stala mistryni České republiky a do toho s bratrem Otmarem založili surfařskou školu.

Surfařka Terezie Olivová
Surfařka Terezie Olivová

Po 11 letech si mohou říct, že odvedli dobrou práci. V Česku mají monopol a vydělávají miliony korun. Ročně jejich surfařskou školu a cestovku využije na 5 tisíc lidí. Jen loni měli obrat 30 milionů korun a dokonce si za 11 milionů korun postavili na Srí Lance hotel s osmi pokoji.

„Chceme, aby měli klienti úplný zážitek. Aby si dobře zasurfovali, ale nejen to. Pro mě je nejdůležitější, aby každý po tom týdnu věděl o surfování co možná nejvíc. Dbáme hodně i na bezpečnostní pravidla, aby až pojedou surfovat bez nás, nebyli pro své okolí nebezpečím,“ řekla Olivová pro magazín Forbes.

Kromě podnikatelského úspěchu se někdejší účastnici pořadu Big Brother daří i v osobním životě. Na podzim se stane matkou a už se těší, až opět bude moci cestovat do exotických destinací a učit na prkně další zájemce.