Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ochrnutá dcera výškaře Báby si získala srdce atletů i fandů. Poslali jí milion!

Autor: zal

Dobrý člověk ještě žije. Co člověk, celý zástup lidí! Ti všichni se rozhodli finančně pomoct dvouleté Rebece, dceři výškaře Jaroslava Báby (34), v boji s ochrnutýma nožičkama. Za dva dny jí na léčbu přispěli 1,25 milionu korun.

Ten příběh bere za srdce. Když Jaroslav s paní Martinou během těhotenství zjistili, že má plod vážnou vývojovou vadu – rozštěp páteře – rozhodli se nepodstoupit potrat. „Nedokázali jsme se naší holčičky vzdát,“ říkají. Rebeka tak trpí ochrnutím nohou od kolen dolů a rodiče hledají každou cestu, jak jí pomoct.

Posilující Jaroslav Bába
Posilující Jaroslav Bába

I když stojí 250 tisíc korun ročně, jako tomu je v případě neurorehabilitace. „Věříme v to, že začne chodit,“ řekl Blesku bronzový výškař z Her v Aténách. Aby nákladnou léčbu mohli zaplatit, po téměř třech letech o svých strastech promluvili. Reakce je úžasná. Na 1400 lidí včetně mnoha parťáků z atletiky jim po malých i velkých částkách darovalo 1,25 milionu korun.

„Stále nemohu uvěřit, co se kolem nás děje, kolik lidí si o Rebečce čte, myslí na ni a rozhodlo se ji podpořit. Moc vám všem děkujeme,“ vzkázala maminka Martina.

Témata:  penízedcerarodinabábapomocVIPsport