Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šlendrián pořadatelů na MS. Cyklisty při časovce nahnali do »tobogánu«!

Autor: pet

To byla výstavní šipka! Dánský cyklista Johan Price- -Pejtersen (20) doplatil na deštivé anglické počasí a během časovky na mistrovství světa mužů do 23 let si navíc pořádně zaplaval.

Překvapila ho totiž obrovská louže v zatáčce a pak už bylo nad jeho síly udržet tenké galusky v kontaktu s asfaltem. Stačil se jen nadechnout a zmizel pod hladinou. Hůř než kolegové na tom ale nebyl, protože durch byli kvůli lijáku úplně všichni.

I když pádů bylo víc a on ztratil zhruba půlminutku, z nečekané koupačky se už neoklepal. Místo útoku na pódiové příčky dojel na posledním 59. místě s více než jedenáctiminutovou ztrátou na vítěze a krajana Mikkela Bjerga, který jízdu zvládl s grácií.

„Bylo to opravdu šílené. O těch loužích jsem se dozvěděl pět minut před začátkem závodu. Trenér se mě dokonce pokoušel navigovat,“ popisoval Bjerg.

Na podmínky doplatil i jediný Čech na startu Jakub Otruba, který po pádu obsadil 34. flek. „Horší závod jsem nejel asi ani v Rumunsku. V kritických místech na trati nebyl ani jeden pořadatel, který by signalizoval rizikové místo.“