Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kouč Jílek se jede klepat do Jihlavy. Sparta už si vyhlédla jeho nástupce?!

Autor: Petr Němec (Blesk)

Zlí jazykové sýčkovali, že ve Spartě nevydrží ani do švestek. Vydržel, lahodná přiboudlina ze slív už se stáčí do lahví, ovšem i tak to má trenér Václav Jílek (43) nahnuté.

Rozčarování na Letné by se po nakládačce od Slavie v derby (0:3) nechalo pytlovat a exportovat na Hanou. Tam, kam se rodák Jílek tak rád vrací.

Hnul jim žlučí

Odcestoval domů bezprostředně po ostudné nedělní porážce a v pondělí se dověděl, že Olomouc uhrála plichtu 2:2 v Jablonci. „Sigma je po Spartě tým, kterému přeju. Mám tam hodně přátel a jsme pořád v kontaktu,“ usmál se Jílek.

Ovšem žádná velká švanda není pro rudou obec fakt, že jeho milovaná Sigma tím přeskočila Spartu v tabulce. Ne, Jílek to nemá s kádrem, v němž jsou čutálisti, kteří by v dobách sparťanské slávy mohli při vší úctě kopat maximálně v Bohemce či v Xaverově, žádný med, nicméně už se fandům začíná zajídat.

Do výkopu derby na Letné chybělo pár desítek mimo, když Václav Jílek netrpělivě vyhlížel rodinku, pro níž měl lístky
Do výkopu derby na Letné chybělo pár desítek mimo, když Václav Jílek netrpělivě vyhlížel rodinku, pro níž měl lístky

Navíc jim notně v onu škaredou neděli hnul žlučí proslovem před středečním MOL Cupem na Vysočině: „Máme tři dny do těžkého pohárového zápasu, kdy jedeme do Jihlavy, která je předním týmem druhé ligy.“

Kdyby něco podobného pronesl před lety třeba Jozef Chovanec, byl by ukřižován, legenda nelegenda…

Po rvačkách

A jak se za prekérní situace, kdy je Sparta vyklepaná dřív, než její autokar vyrazil na tankodrom D1, rojí zprávy o Jílkově nástupci. „Na Letné padá jméno Karel Krejčí,“ pověděl Blesku zdroj dobře obeznámený s náladami v chaotické organizaci z Generali Areny.

S tím, že by případná rošáda proběhla v reprezentační pauze po Jihlavě a ošemetných ligových rvačkách v Plzni a s Karvinou Františka >> Franze << Straky. Takže Krejčí (50)? Bývalý asistent Vrby u nároďáku, který vyhrál s Plzní titul a dnes koučuje českou jednadvacítku? Už se o něm hovořilo v souvislosti se Spartou ještě před Jílkovou inaugurací…

Trenérské variace rudých

- Jílek padne během reprezentační přestávky (nároďák hraje 11. října s Anglií a 14. října se Severním Irskem) a ve Spartě ho nahradí Karel Krejčí.

- Rudý štáb opráší starou fintu a dosadí k Jílkovi současného kouče rezervy Václava Kotala. Takhle už to provedli Stramaccionimu se sportovním ředitelem Ščasným.

- Jílka, který má smlouvu do léta 2022 na zhusta přetřásanou měsíční gáži 500 000 Kč, podrží ve funkci sportovní direktor Tomáš Rosický.

Jílek: Slavia neukázala žádný uragán. Lépe řešila klíčové momenty
Video se připravuje ...

PĚT MOMENTŮ VÍKENDU: Derby pod taktovkou Slavie a nepovedená příbramská soulož
Video se připravuje ...