Jan Podroužek
25. září 2019 • 04:30

Návrat na Žižkov. Trpišovský se v poháru postaví bývalému kolegovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Líp snad ani nešlo všechno pospojovat. Jindřich Trpišovský ve středu povede Slavii do pohárového duelu proti Vyšehradu (16.00), který trénuje jeho bývalý kolega Roman Veselý. A hraje se na Viktorii Žižkov, kde před zhruba osmi lety oba společně asistovali Martinu Pulpitovi. „Bude to krásný zápas,“ těší se Veselý.



Stačilo, aby před šesti lety kývl a podepsal. A dráha Jindřicha Trpišovského jako hlavního kouče by se musela o něco odložit. Roman Veselý ale tenkrát nabízenou smlouvu od Viktorie Žižkov odmítl. Na forhont tak šel Trpišovský, a pak už to všichni známe...

Veselého prý tehdy od angažmá na Žižkově odradila i jeho manželka. Vadilo jí hlavně to, že klub prý dlužil jejímu manželovi asi jedenáct výplat z dřívějších časů, kdy ještě s Trpišovským společně dělali asistenty Martinu Pulpitovi.

„Přitom to tehdy byly hezké časy, postoupili jsme s Martinem a Jindrou do první ligy, Jindra u toho ještě stíhal béčko v Horních Měcholupech,“ vzpomíná Veselý.

Pod sebou měli ze známých hráčů třeba obránce Jana Bořila nebo brankáře Tomáše Vaclíka. Jenže v listopadu 2011 po úděsném startu do sezony tenhle trenérský soubor tehdejší sportovní ředitel Viktorie Jiří Rýva rozehnal. Pulpit vzal po vyhazovu divizní Svitavy, Veselý šel do třetiligového Kolína a Trpišovskému zůstala farma Horní Měcholupy s tím, že novému kouči Romanu Nádvorníkovi pomáhal jen jeden až dva dny v týdnu.

Trenér Vyšehradu Roman Veselý
Trenér Vyšehradu Roman Veselý

Teď půjdeme chvíli po vyšehradské lince, tedy s Romanem Veselým. Kolín se mu totiž i za pomoci útočníka Lukáše Hartiga povedlo hned vytáhnout do druhé ligy. Jenže finanční nedostatek nedovolil Středočechům postup hned vzít, tak Veselý mezitím v létě 2014 uhnul na Střížkov.

„Asi po čtrnácti dnech nakonec klubu pomohl Miroslav Pelta a Kolín druhou ligu hrál, i když hned spadl. Já se sice vrátil do třetí ligy, ale se Střížkovem se nám povedlo okamžitě postoupit,“ vzpomíná Veselý.

S dobrými výsledky pomohl hlavně legendární záložník Jan Šimák. „Nejlepší hráč, jakého jsem kdy trénoval. Viděl přímo na hřišti víc, než co vidí jiní lidé z tribuny. Ani mě nikdy nepodrazil, i když měl pověst všelijakou,“ nedá kouč na Šimáka dopustit. „Jen jednou za celou sezonu nepřišel na dopolední trénink, ale večer předtím mi zodpovědně volal, že se omlouvá, že ví, že to druhý den prostě nedá,“ usmívá se Veselý dávné historce.

Jenže i tenhle klub potkal kolaps, po úspěchu ve třetí lize musel majitel Karel Kapr postup odřeknout, Střížkov mašíroval až do přeboru, zatímco Veselý se...

Minul na Žižkově s Trpišovským. Ten totiž dostal laso od Slovanu Liberec, a Veselý tehdy nastupoval k mužstvu, které se i po dobré sezoně, čtvrtém místě, muselo odporoučet kvůli vleklým ekonomickým potížím do ČFL.

V „Seifertce“ na Praze 3 – protože v Edenu se hraje ve stejný den Champions League žen – se teď oba potkají znovu. Trpišovský jako šéf mistrovského týmu a účastníka Ligy mistrů, a Veselý coby kouč ambiciózního druholigového nováčka, kterého v létě vytáhl ze své osudové třetí ligy.

Nastoupí i "Lavi" Lavický
Třetí kolo MOL Cupu mezi Vyšehradem a Slavií může mít tak trochu komediální odstín. Za druholigový celek má nastoupit na pár minut herec Jakub Štáfek. Ten je v klubu normálně zaregistrován, jelikož s ním spojil postavu ze stejnojmenného seriálu Vyšehrad Julia „Lavi“ Lavického, fotbalisty s talentem nejen pro míč, ale i všechny neřesti spojené se životem „kopaček“.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 16. Škoda, 21. Van Buren, 29. Škoda, 40. Škoda, 43. Škoda, 54. Frydrych, 59. Zelený, 87. Aguiar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Markovič – Holeš, Frydrych, Hromada (70. Aguiar), Kosek – Hora, Ševčík, Zelený, Provod (61. Tecl) – Van Buren, Škoda (61. Hilál)

Hosté: Dočekal – Pardubský, Mareš (66. Žežulka), Drozda, Jablonský (60. Laňka) – Rataj, Brejcha, Drobílek, Alexandr, Vejvar – Mashike (83. Štáfek)

Karty

Hosté: Vejvar (č), Alexandr

Rozhodčí

Klíma – Hájek, Dobrovolný

Stadion

Viktoria Žižkov, Praha 3

Návštěva

2543 diváků

SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:3. Další triumf hostů! Derby rozhodly individuální hrubky
Video se připravuje ...

ANALÝZA DERBY: Sparta neprohrála jen kvůli Jílkovi. Musí být dál odvážná
Video se připravuje ...

Trpišovský po derby: Hušbauer byl rád, že nebyl terčem jen on
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud