Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mistr světa Prskavec se oženil! Kdo je krásná nevěsta Terezka?

Autor: Petr Žaloudek

Dvakrát se stal mistrem světa, z olympiády má doma bronz. Jak ale sám kajakář Jiří Prskavec (26) říká, největšího vítězství dosáhl ve čtvrtek. Oženil se s přítelkyní Terezou.

Potkali se před lety, když pařili na vyhlášení ankety Kanoista roku. Tehdy mu jeho dlouholetý parťák z tréninkové skupiny Ondřej Cvikl představil svou sestru.

Nějakou dobu se sice s Terezou míjeli, ale před čtyřmi lety si dali v Praze rande a byla z toho láska jako trám.

Ve čtvrtek před stovkou hostů svůj vztah stvrdili manželským slibem. Přitom veselku museli nuceně odložit. „Plánovali jsme ji dřív, ale pak jsme začali čekat tady toho našeho malého pinďu. Takže jsme se s Terkou rozhodli, že nejdřív bude mimčo a potom se někdy po sezoně vezmeme,“ vysvětloval Prskavec, jak jim do svatebních příprav zasáhlo květnové narození malého Jiříka.

Kajakář Jiří Prskavec s půvabnou manželkou Terezkou a jejich pinďou Jiříkem
Kajakář Jiří Prskavec s půvabnou manželkou Terezkou a jejich pinďou Jiříkem

Svatba na háku Jířa tak stačil v září ve Španělsku podruhé vybojovat na divoké vodě světové zlato, aby si o necelé tři týdny později vzal i své životní zlato. „Svatbu jsem ale nezařizoval. Jen jsem si nechal vzít míry na oblek,“ prozradil tréninkem a závody vytížený kajakář, kterému šel za svědka bratr nevěsty Ondřej.

A mezi pozvanými nechyběl ani judista Lukáš Krpálek, se kterým si Prskavec před třemi lety na Hrách v Riu náramně padl do noty.