Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pracháč s hypotékou! Kolik Pastrňák splácí za bejvák snů v zálivu?

Autor: zal

Je králem střelců celé NHL a jako král také v Bostonu bydlí. S výhledem na přístav a nedaleko od centra i hokejové haly. A ač David Pastrňák bere balík, byt velikosti 6+1 musí splácet.

Hypotéku na bydlení má každý pátý Čech. A překvapivě je mezi nimi i hvězdný útočník Bruins, který jen za letošní sezonu utrží 157 milionů korun hrubého. Když si totiž před dvěma lety pořizoval dvě propojené bytové jednotky na nábřeží bostonského centra, složil »jen« 960 tisíc dolarů (22 milionů korun). Na zbytek pořizovací částky, která činila 3,2 milionu dolarů (74 mil. korun), si vzal úvěr.

Dovtípit se toho, proč si Pastrňák pořídil bejvák v Bostonu právě v listopadu 2017, není těžké. Jen dva měsíce předtím totiž s Medvědy podepsal lukrativní šestiletý kontrakt na celkem 878 milionů korun. Zmenšilo se tak riziko stěhování a »Pasta« se mohl začít usazovat a také utrácet. „Osm dolarů už je pryč, koupil jsem si kuře s rýží,“ chechtal se krátce po stvrzení nové smlouvy. O pár měsíců později, když odpovídal na dotaz, co nejdražšího si zakoupil, byl už vážnější a věcnější. „Koupil jsem si dům a auto – nové Porsche Panamera 2018,“ přiznal.

Pastrňák je zachycený, jak dělá na druhé straně posilovny shyby. Ale i v tomto případě se závažím, tentokrát desetikilovým. To měl připevněné k pasu.
Pastrňák je zachycený, jak dělá na druhé straně posilovny shyby. Ale i v tomto případě se závažím, tentokrát desetikilovým. To měl připevněné k pasu.

Při nákupu nemovitosti se Pastrňák nedržel nijak při zemi. Byt se rozkládá přes dvě patra na ploše 210 m2, má šest místností, z toho tři ložnice a v jedné ze tří koupelen je i vířivka. „Velká okna a dva balkony poskytují výhled na přístav v Bostonu a na město. Sluncem prosvětlený rohový obývací pokoj přechází v jídelnu a kuchyň a poskytuje zázemí pro každodenní život i zábavu,“ hlásal inzerát, na který David kývnul. I proto, že se mu pod střechu pohodlně vejde švédská přítelkyně Rebecca i maminka Marcela, která pravidelně přijíždí do kondominia Burroughs Wharf na Vánoce a play off.