Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Příčina děsivé smrti odhalena: Jak zemřel Kobe Bryant (†41) s dcerou (†13)?

Autor: ris

Už je to pět dní, co po nehodě vrtulníku přišli v Los Angeles o život basketbalová hvězda Kobe Bryant (†41) s dcerou Giannou (†13) a dalších sedm lidí na palubě. Kancelář koronera teď v prohlášení uvedla oficiální důvod jejich smrti.

Koroner potvrdil zprávy vyšetřovatelů z Národní rady pro bezpečnost dopravy (NTSB); posádka po nabourání do hory rychlostí přibližně 244 km/h neměla šanci přežít. Smrt přišla okamžitě. „Jejím důvodem byl silný tupý náraz,“ stojí ve zprávě.

Proč stroj s Brynatem vletěl do skály je předmětem vyšetřování. Nad městem byla v neděli dopoledne hustá mlha, skutečnou příčinu neštěstí ale podle NTSB odhalí až expertiza, jež může trvat rok a půl.

Bryant s dcerou přišli o život v neděli 26. ledna cestou na basketbalový zápas. Spolu s nimi ve vraku helikoptéry Sikorsky S-76B zemřeli také pilot Ara Zobyan,  baseballový trenér John Altobelli s manželkou Keri i dcerkou Alyssou, trenérka Christina Mauserová a  Sarah Chesterová s dcerou a spoluhráčkou Gigi a Allysy Payton.

Tuto rodinnou fotografii přiložila Vanessa Bryantová ke svému prvnímu vyjádření ke smrti Kobeho Bryanta a jejich dcery Gianny
Tuto rodinnou fotografii přiložila Vanessa Bryantová ke svému prvnímu vyjádření ke smrti Kobeho Bryanta a jejich dcery Gianny