Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šampionka a šokující konec kariéry: Zasmála se manželovu vtipu a...

Autor: iSport.cz, ČTK

Jedna z nejlepších pozemních hokejistek na světě Alex Dansonová-Bennettová musela ukončit kariéru kvůli bizarnímu zranění hlavy. Když se během dovolené srdečně zasmála manželovu vtipu, zaklonila u toho hlavu a praštila se do zdi. Následky byly takřka fatální. Bolesti ji pronásledují i po téměř roce a půl a sen o další olympijské medaili musela vzdát.

Čtyřiatřicetiletá Britka po ráně do hlavy skoro rok trpěla silnými bolestmi a migrénami. Život se jí změnil v září roku 2018 během dovolené v Keni. Zpočátku nevinná příhoda se proměnila v boj o život, kapitánka zlatého týmu z olympijského turnaje v Riu de Janeiro na čas přestala mluvit, vadil jí sebemenší zvuk, světlo či dotyk.

„Po dlouhých osmnácti měsících a báječných 18 letech se sportem je na čase odejít do důchodu,“ napsala na instagramu nejlepší střelkyně olympijských turnajů v Riu i Londýně o čtyři roky dříve. Tam pomohla domácím Britkám k bronzovým medailím.

Podle lékařů utrpěla mírné traumatické poranění mozku, krvácení se nepotvrdilo. Když se dala se po více než roce vcelku do pořádku, zkusila před pár dny znovu trénovat. Návrat ale autorka 115 reprezentačních branek a majitelka řady medailí z mistrovství Evropy vzdala. „Výzva vrátit se a zase hrát je hrozně velká, ale rizika příliš vysoká,“ dodala.

Jedna z nejlepších pozemních hokejistek na světě Alex Dansonová-Bennettová s manželem
Jedna z nejlepších pozemních hokejistek na světě Alex Dansonová-Bennettová s manželem