Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rozmařilý luxus sportovních hvězd: Mají portréty z drahokamů za miliardy!

Autor: ptr

Kolumbijský umělec Mauricio Benitez známý jako »Mr. Bling« se proslavil svými neortodoxními obrazy. Nepoužívá totiž barvy a štětec, ale své výjevy skládá kámen po kamínku z křišťálů Swarowski. Svou prací zaujal i přední sportovní hvězdy, které touží mít svou originální podobiznu doma.

Mauricio se proslavil v roce 2013, když daroval portrét jedné z nejzářivějších fotbalových superstar. Tou nebyl nikdo jiný než hvězda Argentinské reprezentace a Barcelony Lionel Messi. Dílo, nad kterým umělec strávil měsíc mravenčí práce, okamžitě svého autora proslavilo a jeho odhadovaná cena vyletěla až k závratným částkám mezi 35 až 45 miliony eur (955 milionů až 1,28 miliardy korun).

To samozřejmě zaujalo další světové hvězdy, které si okamžitě začaly objednávat obrazy. Od té doby tak »Mr. Bling« vypodobnil taková jména, jako jsou fotbalisté Cristiano Ronaldo, který si objednal hned tři obrazy, brazilský kouzelník Neymar, David Beckham, Zlatan Ibrahimović, Diego Maradona a řada dalších. Ale nejen fotbalisté se dočkali nesmrtelnosti na kolumbijcových obrazech. Mezi umělcovy předlohy patří i basketbalové hvězdy LeBron James či Kobe Bryant, nebo třeba boxer Floyd Mayweather Jr. a řada dalších hvězd sportovních i jiných.

Podívejte se v galerii na ukázky z blyštivého umění!

Brazilský hvězdý fotbalista Neymar
Brazilský hvězdý fotbalista Neymar