Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šmicer v dresu Sparty! Legenda Slavie naštvala fanoušky. Jak se brání?

Autor: krm, šp

Když se řekne Vladimír Šmicer, každý si ho okamžitě spojí s anglickým Liverpoolem… a na české scéně jen a pouze se Slavií. Na exhibičním utkání při příležitosti padesátin lékaře Miloše Barny teď ovšem bývalý ofenzivní hráč s přezdívkou „Štístko“ oblékl dres Sparty, největšího rivala celku z Edenu. A to se fanouškům Slavie vůbec nelíbí…

Šmicer v sešívaném získal tři tituly, bez přehánění je novodobou klubovou legendou. O to větší byl šok příznivců, když se na internetu objevily jeho fotky z exhibice v dresu rivala s „eskem“ na hrudi.

„Styď se a nechoď mezi nás,“ napsal ke snímku jeden z fanoušků Slavie pod přezdívkou Subhuman. A další se v komentářích přidávají: „Zrada, ostuda…“ zlobí se.

Slávistická ikona Vladimír Šmicer nastoupil v exhibičním utkání v dresu hokejové Sparty
Slávistická ikona Vladimír Šmicer nastoupil v exhibičním utkání v dresu hokejové Sparty

Jak to Šmicer vysvětluje? „Miloš Barna slaví padesáté narozeniny. Jako doktor mi v kariéře strašně pomohl. Pozval mě na jeho fotbalovou exhibici, tak jsem samozřejmě souhlasil, přijel a hrál za hokejovou Spartu. Zelenka, Žemlička, Martinec a další, to je vše,“ napsal pro iSport.cz.

„Jestli někdo chce napadat moje slávistické srdce, tak není normální,“ doplnil ještě autor sedmadvaceti reprezentačních gólů a vítěz Ligy mistrů.

S reakcí vzápětí přispěchala i Sparta, která sedmačtyřicetiletého internacionála rovnou pozvala do svých řad. „Zatím prý byl jenom půjčený, ale rádi Vladimírovi zašleme jeho vlastní rudý dres. Snad nám tenhle nečekaný coming out přinese štěstí už v nedělním zápase,“ stojí na Twitteru Letenských v narážce na Šmicerovu přezdívku.