25. září 2016 • 08:46

Wozniacká ve finále v Tokiu opět vládla, zdolala domácí Ósakaovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánská tenistka Caroline Wozniacká vyhrála podruhé v kariéře turnaj v Tokiu. Bývalá světová jednička zdolala v dnešním finále 7:5, 6:3 domácí Japonku Naomi Ósakaovou a má první letošní titul.



Šestadvacetiletou Wozniackou, kterou letos necelých pět měsíců vedl český trenér David Kotyza, trápila v sezoně zranění a na konci srpna klesla na 76. místo žebříčku. Zdálo se, že dcera polských rodičů poprvé od roku 2007 zakončí tenisový rok bez zisku titulu, ale rodačka z Odense se dokázala černým prognózám vzepřít.

 

Návrat k bývalé formě naznačila postupem do semifinále US Open a v Tokiu jako nenasazená dokráčela k 24. titulu v kariéře. "Nikdy nevíte, kdy přijdou zranění, kvůli nimž nebudete moci hrát, takže si teď užívám každou minutu," řekla Wozniacká poté, co v Tokiu zopakovala triumf z roku 2010.

 

Po zisku prvního titulu od vítězství v Kuala Lumpuru loni v březnu by se měla Wozniacká posunout k hranici první dvacítky žebříčku. Osmnáctiletá Ósakaová se dostane do TOP 50.

 

Arruabarrenaová kralovala v Soulu

 

Španělská tenistka Lara Arruabarrenaová porazila ve finále v Soulu divokým výsledkem 6:0, 2:6, 6:0 Rumunku Monicu Niculescuovou. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Barcelony získala druhý titul WTA v kariéře, poprvé se radovala už v roce 2012 v Bogotě.

 

Devadesátá hráčka světového žebříčku Arruabarrenaová prožila v korejské metropoli jeden z nejlepších týdnů v kariéře, poté co většinu sezony strávila na okruhu ITF či v kvalifikačních kolech elitního okruhu. Do druhého finále v kariéře postoupila po semifinálovém vítězství nad Rumunkou Patricií Marií Tigovou a v rozhodujícím duelu si poradila i s její zkušenější krajankou.

 

Niculescuová sice z pozice páté nasazené nedosáhla na třetí titul v životě, ale odehrála nejlepší turnaj v sezoně. V Soulu se devětadvacetiletá Rumunka letos poprvé se dostala mezi nejlepších osm.

 

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1,000.000 dolarů):

 

Dvouhra - finále:
Wozniacká (Dán.) - Ósakaová (Jap.) 7:5, 6:3.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Arruabarrenaová (Šp.) - Niculescuová (5-Rum.) 6:0, 2:6, 6:0.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud