21. února 2024 • 16:08

Vondroušová zdolala Rusku a je ve čtvrtfinále. Plíšková padla s dvojkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Markéta Vondroušová ve třetím kole turnaje v Dubaji porazila dvakrát 6:2 Ljudmilu Samsonovovou z Ruska a postoupila čtvrtfinále. V osmifinále skončila dlouhá úspěšná série Karolíny Plíškové, kterou po 11 vítězstvích na kurtu porazila 2:6, 6:4, 6:3 světová trojka Cori Gauffová z USA.



Vondroušová v úvodní sadě prohrávala 0:2, ale šesti gamy za sebou skóre otočila. Druhý set měla turnajová sedmička od začátku pod kontrolou a ve svém prvním čtvrtfinále od loňského US Open si zahraje o první semifinále od triumfu ve Wimbledonu.

Ve čtvrtfinále čtyřiadvacetiletá Vondroušová nastoupí proti Rumunce Soraně Cirsteaové z Rumunska, jež ve 3. kole vyřadila Chorvatku Donnu Vekičovou, přemožitelku šampionky Australian Open Aryny Sabalenkové z Běloruska.

Bývalá světová jednička Plíšková, jež nově spolupracuje s chorvatským koučem Željkem Krajanem, na třetí čtvrtfinále za sebou nedosáhla. Finalistka z Dubaje z roku 2015 vyhrála nad favorizovanou Gauffovou první set, v němž loňská šampionka US Open předvedla osm dvojchyb. Další sady ale získala Američanka a odvrátila druhou porážku proti české tenistce během krátké doby, neboť před týdnem podlehla hned ve svém prvním zápase v Dauhá Kateřině Siniakové.

Jednatřicetiletá Plíšková má za sebou navzdory dnešní porážce úspěšné období. Po nevydařeném úvodu sezony v Austrálii, kde zaznamenala tři porážky a pouze jedno vítězství, vyhrála turnaj v Kluži a došla do semifinále v Dauhá, do něhož kvůli bolavé noze nenastoupila. V Dubaji pak přidala dvě výhry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud