20. února 2024 • 16:44

Trable se zápěstím? Muchová šla na operaci, bude mimo několik měsíců

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka a světová desítka Karolína Muchová podstoupila operaci pravého zápěstí, s nímž laboruje od zářijového US Open. Sedmadvacetiletá finalistka loňského Roland Garros o tom informovala v tiskové zprávě a na sociálních sítích. Nucenou pauzu si tak prodlouží o několik měsíců.



„Po zranění na US Open a rozsáhlé rehabilitaci se ukázalo, že je nezbytný lékařský zákrok. Jsem unavená a smutná, ale vím, že teď už budu v pořádku. Operace proběhla úspěšně a udělám vše pro to, abych vás mohla brzy vidět znovu na kurtu,“ napsala Muchová.

Rodačka z Olomouce se potýkala se zraněním ruky od loňského US Open, kde postoupila do semifinále a nestačila v něm na pozdější vítězku Američanku Cori Gauffovou. V závěru roku musela vynechat Turnaj mistryň a finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové. Na začátku sezony se také odhlásila z Australian Open a naposledy nevyšel ani původně plánovaný návrat v Dauhá.

Kvůli přetrvávajícím potížím se Muchová rozhodla po doporučení lékařských specialistů k operaci. Ta by ji měla zajistit plné uzdravení a návrat. „Operace proběhla bez komplikací a první prognózy jsou velmi nadějné. Podle lékařů a jejího rehabilitačního týmu by se Muchová měla do hry vrátit do několika měsíců, přičemž bude nyní následovat intenzivní rehabilitační program,“ informovali zástupci Muchové v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud