Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Judista Petřikov hubnul v rukavicích, nabalený běhal po hotelu

Autor: ČTK, rjm

V Budapešti se teploty šplhaly k 25 stupňům ve stínu, přesto na sebe český judista Pavel Petřikov navlékl tepláky, několik vrstev oblečení i lyžařské palčáky a v nezvykle vypadajícím úboru začal kroužit po chodbách hotelu Arena, aby shodil poslední nadbytečné dekagramy před svým čtvrtečním startem na ME.

Petřikov se musel ve středu večer vejít do 60 kilogramů, aby byl v maďarské metropoli v klidu nachystaný na své už osmé vystoupení na evropském šampionátu.

„Hotel se mi moc líbí, má dlouhé chodby, takže běhání tady nebude žádný problém,“ rozhlížel se Petřikov zálibně kolem sebe, když vyšel z hotelového pokoje připravený na závěrečnou část svého „shozu“.

Do oficiálního večerního vážení chyběla hodina a půl, Petřikov musel ubrat poslední kilogram, což je prý rutina. Odpoledne ještě zašel do sauny, aby se odvodnil ještě víc a váha šla dolů rychleji.

„Shazuju před každým závodem, teď jsem dával dolů asi čtyři kila, což je ještě v pohodě,“ líčil Petřikov, než se vydal na půlhodinový výklus asi na padesát metrů dlouhé chodbě.

Tam a zpátky, ode zdi ke zdi. A pořád dokola. Petřikov si s kapucí na hlavě pochvaloval, jak z něj lije pot.

„Běhání po hotelech mám radši než lítat někde po venku. Za prvé je tady tepleji, takže se lépe a mnohem rychleji zapotím. Dělám to tak v podstatě před každým závodem. To už musí být extra malé chodby a musela by se mi v nich zamotat hlava, abych šel někam do parku,“ popisoval.

Když Petřikov skončil s výklusem, na větším prostoru před výtahem si dal tři intenzivní série posilovacích cvičení. Kliky, leh-sedy, sklapovačky, výskoky do dřepu. Všechno v maximální rychlosti. A pak si lebedil, jak bude na vážení nachystaný.

„Mlaská to, takže to vypadá dobře. Není tady klimatizace, což je výborné. Pěkně se paříme,“ poklepal si Petřikov na výrazně zapocený hřbet ruky.

Jakmile se Petřikov zvážil, ihned plánoval vyrazit na vydatnou večeři, aby doplnil ztracenou energii a tekutiny. „Pořádně se najím a dopiju, počítám, že ráno budu mít tak 64 kilo,“ dodal královéhradecký judista.