4. května 2013 • 16:51

Judista Pavel Petřikov získal bronz na Grand Slamu v Baku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český judista Pavel Petřikov vybojoval bronz na jednom z pěti Grand Slamů v Baku a po necelém roce se dočkal medaile z velkého turnaje. Sedmý judista z nedávného mistrovství Evropy v Budapešti naposledy vybojoval rovněž třetí místo loni v červnu na Světovém poháru v Lisabonu.



"Jsem šťastný, že se mi po několika pátých a sedmých místech na vrcholných turnajích v poslední době podařilo vybojovat medaili," řekl portálu iDnes Petřikov. "Dneska jsem si medaili za svůj výkon zasloužil," dodal šestadvacetiletý judista z Hradce Králové.

Ve váze do 60 kg nejdřív porazil Gruzínce Margvelašviliho, ale následně ho porazil pozdější vítěz turnaje Dašdavaa z Mongolska. V opravných bojích si Petřikov poradil s domácím Muškijevem a v souboji o třetí místo také s Turkem Kabou.

"S účastí v Baku jsem původně ani nepočítal, ale chtěl jsem využít dobrou formu, kterou jsem cítil minulý týden na mistrovství Evropy," uvedl Petřikov, olympionik z Pekingu a mistr Evropy do 23 let, jenž už má jistou účast na srpnovém MS v Riu.

Do kategorie Grand Slamů patří jen pět turnajů ve světě: v Paříži, Baku, Moskvě, Tokiu a Riu de Janeiro. Judisté na nich můžou získat mnohem víc bodů než na běžných soutěžích Světového poháru. Petřikov se nyní ve světovém žebříčku posune na hranici elitní dvacítky.

V Baku se dnes představila i Tereza Patočková (do 63 kg), ale vypadla po prvním zápase se Slovinkou Vlorou Bedetiovou. V neděli nastoupí Jaromír Ježek, Jaromír Musil (oba do 81 kg) a Alexandr Jurečka (do 90 kg). Česká jednička a mistr Evropy Lukáš Krpálek v Baku nestartuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud