Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Bývalá fotbalová hvězda Sparty a Bohemky Lukáš Hartig (36): Je z něho fasádník!

Autor: nem

Co to tu vrčí? Na nejvyšším patře lešení pilně maká řemeslník s rozbrušovačkou. Že vám je povědomý? Jasně, máte před sebou bývalou hvězdu Sparty či Bohemians Lukáše Hartiga (36)!

Obránci půlky Evropy, včetně exletenského »tvrdolína« Řepky, si dodnes myslí na zahojené modřiny. Tenhle útočný brousek totiž rozdal nespočet ran a mraky jich také schytal.

A teď připravuje zdi vilky pro zedníky. Že by se ve vísce na rodném Kolínsku místo fotbalovýma nohama, které poznaly i Rusko, živil zlatýma českýma ručičkama?

Práce na fasádě jde Hartigovi od ruky.Foto Blesk - Martin Sekanina

„Kdepak živobytí v zedničině, dyť já neumím vzít cihlu do ruky. S bruskou umí každej. Brousím oplechování římsy před tím, než se bude dělat fasáda,“ chechtá se Lukáš Hartig. „Je to barák kamaráda, tak mu pomáhám, protože fotbal mám až odpoledne,“ vysvětluje, jak se na tomhle melouchu ocitl.

Kdepak malta a stavební vercajk. Balon je pro vyučeného automechanika Lukáše pořád na prvním místě i v třetiligovém Kolíně.

„Dělám asistenta trenérovi. Nehraju za áčko, protože mě bolí koleno. Mám v něm rozhašené zkřížené vazy. Chci jít na operaci a rozhodně kopat dál. Mára Kincl (někdejší ostrostřelec Sparty) kope ČFL za Jirny a já bych toho měl nechat? Ani náhodou!“ přísahá na kopanou Hartig.

Hartig působil na lešení stejně jako na fotbalovém hřišti. Šlo mu to.
Hartig působil na lešení stejně jako na fotbalovém hřišti. Šlo mu to.

Kde všude Hartig kopal

2000 - 01 Bohemians
2001 - 02 Sparta
2002 - 03 Bohemians
2003 - 05 Petrohrad
2005 - 06 Artmedia Bratislava
2006 - 08 Olomouc
2008 - 11 Bohemians 1905
2011 Slovan Bratislava