Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejbohatší sportovec světa boxer Pacquiao v průšvihu: Obstavili mu konta!

Autor: ČTK, ps

Na Filipínách platí za nesesaditelnou ikonu, ale právě ve své zemi se hvězdný boxer Manny Pacquiao (34) dostal do velkých potíží. Řeší konflikt s daňovým úřadem, už má obstavená konta!

A proč účedníci sahají na boxerovy peníze? Důvodem je údajný nedoplatek ve výši 37 milionů eur (přes miliardu korun) z příjmů z duelů v profesionálním ringu. Má jít o peníze z boxerových vrcholných let 2008 a 2009, kdy inkasoval horentní sumy za zápasy v USA. Pacquiao jakékoli pochybení odmítá.

„Je to šikana,“ řekl Pacquiao televizi ABS-CBN v reakci na to, že berní úřad znemožnil přístup k penězům jemu i jeho manželce Jinkee. „Nejsem kriminálník nebo zloděj,“ zlobil se a vysvětlil, že daně zaplatil v USA, což podle zákona stačí. „Kdybych správně neodvedl daně, nesměl bych do USA vůbec vycestovat,“ zuřil.

Pacquiao jako jediný boxer v historii dokázal vybojovat titul mistra světa v osmi váhových kategoriích. O víkendu se vrátil na výsluní po dvou loňských nečekaných porážkách výhrou v Macau nad Američanem Brandonem Riosem. Zisk titulu mezinárodního šampiona organizace WBO ve welterové váze věnoval své vlasti těžce postižené nedávným tajfunem.