8. prosince 2013 • 19:15

Boxer Chládek zpět na trůnu, comeback v derniéře slaví Bartek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli v jičínském Masarykově divadle skončilo 21. mistrovství republiky mužů a žen v boxu, které okořenily účast slovenských boxerek a také sundání helem dle jarních změn pravidel Mezinárodní boxerské federace (AIBA).



Po vyřazovacích bojích v pátek a semifinálových v sobotu již v nedělním finálovém programu k žádným velkým překvapením nedošlo. Alespoň tedy v mužském pavouku.

Nejvíce emocí vyvolalo finále mezi Patrikem Klimentem a Vladimírem Lengálem ve váze do 69 kg, které nakonec opanoval těsně 2:1 prvně jmenovaný. Po vyrovnaných dvou úvodních kolech, kdy se byl průběžně remízový stav rozhodl o svém triumfu Kliment v kole posledním, kdy poslal „vystříleného“ Lengála také do počítání.

Návrat na trůn oslavil Zdeněk Chládek, který opanoval „svojí“ olympijskou váhu do 64 kg, když jasně přeboxoval 3:0 na body loňského šampióna Miroslava Šerbana. Nejúspěšnější český boxer posledních let před rokem v Rakovníku kvůli reprezentačním povinnostem na ME do 22 let v Rusku nestartoval. Návrat podtrhl nejen dominantním výkonem, ale oslavným saltem na přání fanoušků.

Jediným boxerem v mužské kategorii, kde se letos ale neboxovaly váhy do 49 a 52 kilogramů, který obhájil titul, se stal veterán a nyní již trojnásobný domácí šampión Stanislav Stárek. Ve finále jasně dominoval nad nevýrazným Tomášem Bezvodou, který po senzačním sobotním čistém semifinálovém knockoutu na úkor Davida Hunanyana, na zkušeného Stárka po celé tři kola účinnou protizbraň nenašel.

V nejtěžších divizích triumfovali dva boxeři z různých generací – v těžké váze do 91 kilogramů se dočkal vytouženého titulu dvacetiletý pražský bijec Daniel Táborský, který si poradil 3:0 na body s velkým překvapením turnaje – Tomášem Vaněčkem, který měl do šampionátu na kontě 10 amatérských zápasů.


V supertíze pak opět zbyl bronz na znojemského obra Dominika Musila. Ten se musel sklonit před krnovským Stanislavem Bartekem. Čtyřicetiletý veterán se mohl vrátit na šampionát díky další úpravě pravidel a zvýšení věkového limitu ze 35 na 40 let. Dle všeho tak získal svůj další tuzemský titul a finálovou výhrou ukončil – nyní již definitivně - kariéru.

Mezi ženami se podařilo obhájit tituly Vlaďce Malíkové, Janě Juranové a Martině Schmoranzové, které ve svých finálových duelech dominovaly, i když především Malíková měla v první polovině duelu se slovenskou šampiónkou Evou Novotnou těžkou práci.


Z titulu se opět radovala také Ester Konečná, která se po loňském shazování do „57“ tentokrát objevila ve „své 60“ a ve finále si po zkušeném výkonu poradila s teprve sedmnáctiletou Dominikou Kovaříkovou, jednou ze dvou jičínských finálových nadějí (neuspěl ani její mužský parťák Josef Pavliš).

Velké zklamání naopak opět zažila dle odborníků nejtalentovanější česká boxerka – devatenáctiletá Lucie Sedláčková. Po loňské finálové prohře s Konečnou, nestačila tentokrát po velké bitvě ve váze do 57 kg na Slovenku Soňu Valachovou.

Zadostiučinění se naopak dočkala „věčně druhá“ Lenka Kardová, která ve váze do 54 kg oplatila loňskou finálovou porážku Alici Šrámkové, kterou tentokrát jednoznačně přeboxovala a triumf následně v ringu oplakala.

Mistrovství ČR v boxu v Jičíně

Muži:

Do 56 kg: Huliev - Harutunjan 3:0.
Do 60 kg: Velký - Schilder 3:0.
Do 64 kg: Chládek - Šerban 3:0.
Do 69 kg: Kliment - Lengál 2:1.
Do 75 kg: Vodárek - Pavliš 2:1.
Do 81 kg: Stárek - Bezvoda 2:1.
Do 91 kg: Táborský - Vaněček 3:0.
Nad 91 kg: Bartek - Musil 3:0.

Ženy:

Do 48 kg: Malíková - Novotná (SR) 3:0.
Do 51 kg: Juranová - Šírerová 3:0.
Do 54 kg: Kardová - Šrámková 3:0.
Do 57 kg: Valachová (SR) - Sedláčková 2:0.
Do 60 kg: Konečná - Kovaříková 3:0.
Do 64 kg: Schmoranzová - Myslivečková t.k.o. ve 3. kole.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud