Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Fotbalová korupční aféra: Hlášky ze soudní síně!

Autor: om

Fotbalová korupční aféra takzvané Křetínského kabely skončila osvobozením všech tří obviněných. Rozhodčí Adámek s Býmou i bafuňář Svoboda odešli, o jejich čistotě se dál pochybuje. U soudu vypovídali Pelta, Křetínský, Damková nebo Paclík. Jaké hlášky u soudu padly?

Miroslav Pelta, šéf FAČR

Od Dana Křetínského jsem dostal informace v ústním podání. Podezření, že ze strany Plzně dochází k ovlivňování. Nepadla ale žádná jména. Byly to indicie, ne konkrétní důkazy.

Miroslav Pelta, šéf FAČR

Bral jsem to vážně proto, že přišel Dan. Mám ho za morální autoritu. On není klasický fotbalový bafuňář, který rád vypráví příběhy.

Dagmar Damková, šéfová rozhodčích

Když se o zápasu Jablonec – Plzeň (2:0) začalo mluvit, tak nás to zarazilo. Nebylo tam vůbec nic k řešení. Možná mohla být penalta pro Plzeň.

Daniel Křetínský, majitel Sparty

Dlouhodobě jsme pozorovali nestandardní výkony rozhodčích ve prospěch Plzně. Začali jsme mít pocit, že opakování některých chyb nemůže být náhoda.

Daniel Křetínský, majitel Sparty

Měl jsem nepřímé informace od osob z mého okolí. Od lidí, kteří jsou v kontaktu s rozhodčími. Týkalo se to úplatků. Zpětně si myslím, že jsem měl informovat policii.

Daniel Křetínský, majitel Sparty

Já jsem do toho vstoupil, vytvořil se tlak. Paradoxně to přineslo dramatické zlepšení. Nikdy jsem ovšem neměl žádné technické nosiče s nějakými záznamy.

Bronislav Šerák, obhájce Svobody

Je to jen příběh. Bajka, balada, která se ústně přenášela. To také Pelta předal policii. Je to pouze nástroj, aby si určité osoby vyřídily účty mezi sebou.

Martin Svoboda, obviněný funkcionář

Byl jsem vtažen do hry mezi Spartou a Plzní, ve které jsem nehrál. Jediná pravda, která tu zazněla, je, že jsem kamarád s plzeňským ředitelem Šádkem. Mimochodem, já sám jsem odmalička sparťan.

Tomáš Paclík, majitel Plzně

Ztrapnilo to český fotbal. Když jsem sledoval u soudu výkony některých našich čelních představitelů, pochybuju o svém duševním zdraví, že jsem do toho spolku vůbec vlezl.