Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čtrnáctiletý obr! Basketbalista měří už 224 cm, chtějí ho i v NBA

Autor: pan

VIDEO | Ten pohled je jedním slovem úsměvný. Na basketbalové palubovce jednoho z římských klubů se prohání několik čtrnáctiletých capartů a mezi nimi se tyčí věž. Nebo lépe řečeno jejich spoluhráč. Problém je v tom, že jeho vrstevníci mu sahají zhruba tak po prsa. Rumun Robert Bobroczky měří totiž stěží uvěřitelných 224 centimetrů a pořád roste!

Zatímco Bobroczky na sebe shání oblečení v specializovaných obchodech, skauti významných klubů si jeho jméno zuřivě zapisují do notýsků. O rumunského dlouhána se zajímají nejen španělské superkluby Real Madrid a Barcelona, ale podle dostupných informací i jeden klub ze slavné NBA.

Rumun, který v současné době trénuje v římském amatérském klubu Stella Azzura, totiž kromě abnormální výšky disponuje i velmi šikovnou rukou. 220 centimetrů vysoký chlapec navíc růst rozhodně nepřestává. Poslední roky se jeho výška každý rok "vylepší" o dalších deset centimetrů.

Svým vzrůstem již nyní suverénně převyšuje drtivou většinou borců z NBA. Otázkou je, jestli by mladý Rumun nějaký ten centimetr raději neoželil.