Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

To byste do kouče Slavie neřekli: Chodí po Praze v hábitu řeholního bratra!

Autor: nem

Nejen fotbalem živ jest člověk. Občas je třeba si vyhodit z kopýtka a trenér Slavie Miroslav Beránek (57) nezkazí žádnou švandu. Jen byste to do něj možná neřekli…

Uličkami staré Prahy kráčel mnich, jak má být. V kutně opásané špagátem a s křížkem na prsou. Došel až do slavného lokálu U Zlatého tygra, kde měl dostaveníčko s partičkou kamarádů.

Kardinál Duka by asi vyjukaně koukal, ovšem nesmrtelný mistr pera Bohumil Hrabal, který býval v téhle hospůdce jako doma, by měl z Míry Beránka radost. Naslinil by tužku a věhlasného kouče zařadil mezi figurky svých pábitelů.

„Jsme mniši, protože žijeme skromně,“ hlásil zvesela Beránek s kápí na hlavě, jemuž prý v Edenu doráží na konto měsíční gáže 110 000 korun.

Že by to byla nějaká sázka poté, co se sešívanými utnul sérii sedmi zápasů bez výhry vítězstvím nad Příbramí? „Ale to ne. Chodíme sem už dvacet let a někdy se domluvíme na nějakém převleku. Už jsme tady byli i za policisty,“ vysvětloval svůj hábit řeholního bratra. Tuze mu slušel!

Bývalý šéf svazu Ivan Hašek s modrou kapucí se chechtal vedle něj. „Někdy se jako mnich taky cítím,“ zakřenil se »Háša«, jenž je po bleskovém konci štace v Emirátech trenérem na výminku. „Tohle mnišství vymyslel Láďá a sám si nepřijde,“ prozradil vynálezce přestrojení – velkého hračičku a šprýmaře Vízka. No nic. Dali si znamenitou plzínku, gáblík a bylo jim fajn i bez »Vizoura«…

Převlek kouče Slavie Beránka neměl chybu.
Převlek kouče Slavie Beránka neměl chybu.